image ZO werkt Cultuur image De Vrouwelijke Impact

ZO Team breidt uit

Zij Onderneemt groeit enorm! Tussen maart 2020 en maart 2021 is het aantal leden maar liefst verdubbeld (van 65 naar 135). Met de vele plannen die we nog in ons hoofd hebben om al deze leden (en andere ondernemende vrouwen) nog meer te kunnen inspireren, ondersteunen en adviseren, hebben we daarom vorig jaar versterking gezocht.

Met het idee om voor een periode van ca. 3 maanden een ondernemende vrouw te ondersteunen en coachen in haar ondernemerschap in ruil voor ondersteuning bij Zij Onderneemt, is vorig jaar Janneke Landman (VA Janneke) ons team komen versterken. Dat is wederzijds ZO goed bevallen dat Janneke heeft besloten een vast ZO teamlid te blijven. Naast haar eigen groeiende business als VA ondersteunt ze Zij Onderneemt op het gebied van de financiële en ledenadministratie. Maar ook bij de ontwikkeling van nieuwe ideeën, plannen en programma’s draagt zij haar steentje bij.

Wij hebben nog veel meer plannen en het is duidelijk dat het niet alleen praktisch en zinvol is om extra ondersteuning te krijgen maar vooral ook erg leuk en inspirerend. Vandaar een nieuwe oproep voor een nieuw teamlid, nu met de nadruk op online marketing. Er volgden vele leuke reacties en daaruit hebben we nu niet één maar zelfs twee nieuwe teamleden gekozen: Carin de Jong (Ca&Co) en Wendy van den Noord (Richting Noord). Zij starten in principe vanuit dezelfde basis: 3 maanden wederzijdse ondersteuning. De eerste coachingsessies zijn al ingepland én een eerste teamoverleg om taken te verdelen en een sterk team te ontwikkelen.

Onze nieuwe teamleden stellen zich hier aan je voor:

Wendy van den Noord

Mijn naam is Wendy van den Noord. Ik ben Virtual Assistant en mijn bedrijf heet Richting Noord.

Ik heb de afgelopen 20 jaar in allerlei commerciële banen gewerkt, waarvan de laatste 15 jaar in het toerisme. In 2020 kwam hier, vanwege corona, een einde aan. Een vriendin vroeg mij of Virtual assistant niet wat voor mij zou zijn. En ik wist al snel: DAT is het!

Als VA wil ik graag ambitieuze ondernemers helpen met hun online zichtbaarheid zodat zij kunnen groeien met hun bedrijf. Ook help ik ze graag met het structureren en uit handen nemen van hun office taken. Hierdoor hebben zij weer overzicht en meer tijd en energie voor hun klanten.
Ik ben heel proactief, heb een groot verantwoordelijkheidsgevoel en denk graag mee met mijn klanten.
Laat mij het maar regelen!

Ik kan niet wachten om Zij Onderneemt te helpen met hun online zichtbaarheid en hun groei. Ze hebben zoveel mooie plannen voor nu en in de toekomst. De waarden waar zij voor staan daar kan ik mij helemaal in vinden. Door hen te helpen met hun online zichtbaarheid kunnen zij nog meer ambitieuze ondernemers adviseren en inspireren.
Ik heb er zin in!

 

Carin de Jong

Het was niet aan dovemansoren gericht, de oproep voor een Virtual Assistant Online Marketing voor Zij Onderneemt in de nieuwsbrief. Dit ben ik, dacht ik. Maar goed dat kun je zelf dan wel denken, Natasha, Stefanie en Janneke moeten dat ook vinden ?

Een telefoontje, een e-mail en een uitgebreid live gesprek in Heerhugowaard op 1,5 meter afstand volgde. Wat een tof gesprek hadden we. Vol energie reed ik weer naar huis. Wat zou het leuk zijn als ik “aangenomen” zou worden. Een paar dagen later belde Stefanie om te zeggen dat ik “door” was. Yeah!
Nu ik Zij Onderneemt ga helpen, is het misschien wel zo netjes om me even voorstellen. Weet je gelijk een beetje met wie je van doen hebt.

Ik ben Carin de Jong, woon in het mooie Egmond aan den Hoef en heb twee volwassen kinderen. Ik kom uit een horeca ondernemersgezin, heb de hotelschool gedaan, heb in binnen- en buitenland gewerkt en ben uiteindelijk op Schiphol terecht gekomen. Bij de afdeling Inlichtingen. Hier hielp ik o.a. de hele wereld aan de balie en de telefoon en mijn stem schalde in vijf talen door het omroepsysteem van Schiphol. Een ontzettend leuk tijd maar in de tussentijd bleef het zelfstandig ondernemen altijd kriebelen.

In 2017 was het nu of nooit. Vond ik zelf. En ik startte mijn eigen reisonderneming. Ongelofelijk leuk werk waarbij ik het liefst de mooiste maatwerk rondreizen in Amerika en Canada voor klanten samenstel. Wie had nu ooit kunnen bedenken dat we in een pandemie terecht zouden komen? Het gebeurde en ook mijn business werd en wordt hard geraakt.

In de loop van vorig jaar werd wel duidelijk dat dit niet 1-2-3 voorbij is. Ik ben geen type om bij de pakken neer te gaan zitten en ik ging met nieuwe zaken aan de slag. Ik begon met het ondersteunen van andere ondernemers. Zoiets heeft zelfs een naam, je bent dan een VA. Een Virtueel Assistant. Zo ontstond CA&CO, mijn tweede bedrijf. Om me wat meer te verdiepen in de VA-wereld volgde ik een training. En momenteel ben ik bezig met een gespecialiseerde opleiding voor Technisch VA.
Ik word erg blij van de combinatie van het technische element, waarbij ik online academies, webshops, websites en online marketing funnels bouw en het creatieve element in de vorm van e-books, templates, social media posts e.d.

Sinds kort, mede dankzij een lezing van Stefanie, weet ik dat ik een multipotential ben. Echt, puzzelstukjes vielen op z’n plek. En voor de MBTI’ers onder ons: ik ben een ENTP. Ik ben altijd nieuwsgierig, heb een brede interesse en hou van out-of-the-box denken. Een van mijn belangrijkste kernwaarden: rechtvaardigheid. Ik heb een hekel aan winkelen en aan sjaals, mutsen en handschoenen. Geef mij maar de lente en de zomer. Ben een groot dierenliefhebber. En roadtrips maken vind ik helemaal het einde. Als ik nog eens de staatsloterij win koop ik een camper. Ik barst altijd van de ideeën en denk wel eens ik leef te kort om alles te lezen wat ik interessant vind. ’s Nachts kun je me wakker maken voor een Turco taartje van Van Velzen uit Heiloo. Ik ben uit ’65 en heb 5 katten (dat kan ik uitleggen ?)

Pff… een heel verhaal. En dat over mijzelf! Ik vind het veel leuker om jouw verhaal ook eens te horen. Om te horen wat je doet, wat jou beweegt en inspireert. Hopelijk kan dat weer snel tijdens een van de live Zij Onderneemt bijeenkomsten en zo niet, dan doen we het via Zoom. Kletsen we gewoon verder.

Ik kijk er naar uit om mee te helpen aan het uitbouwen van Zij Onderneemt, het groter maken van de community zodat nog meer ondernemende vrouwen een stap verder komen.
Tot ziens en spreeks, Carin

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.