Zij Onderneemt

Zij Onderneemt inspireert, ondersteunt en adviseert ondernemende vrouwen.
Bij het succesvol maken van hun bedrijf en bij de stap naar het ondernemerschap.
Zij Onderneemt brengt ondernemende vrouwen een stap verder.

Zij Onderneemt is wars van grijze, saaie zakelijkheid (overigens ook van het zoetroze meisjesachtige).
ZO inspireert op creatieve, ongedwongen en persoonlijke wijze. Ondernemen is leuk en dat wil ZO doorgeven.
Want door succesvol te ondernemen, kun je fijner leven!

Ondernemers bouwen de toekomst

De wereld verandert snel. Vaste banen bieden geen zekerheid meer en veel mensen verlangen naar het vrije bestaan van ondernemer. Steeds meer mensen zullen gaan ondernemen. Trendwatchers verwachten dat in 2025 de helft van de beroepsbevolking zelfstandig ondernemer zal zijn. Als daarvan de helft vrouw is, dan betekent dat er in Nederland tegen die tijd zo’n miljoen vrouwelijke ondernemers zullen zijn.

Vrouwelijk ondernemen

Vrouwen ondernemen over het algemeen anders dan mannen. Ze zoeken naar de verbinding met anderen en hebben vaak andere motieven om te gaan ondernemen dan mannen, bijvoorbeeld flexibiliteit en meer tijd voor hun privéleven. Aan de andere kant twijfelen vrouwen ook langer om de stap te zetten, zijn vaak (te) bescheiden en vinden het dan moeilijk om een goede prijs te vragen voor hun producten of diensten. Ook nemen ze minder risico’s dan mannen.

Als vrouwen succesvol zijn in hun bedrijf dan profiteert ook hun omgeving van dat succes. Uit onderzoek blijkt dat vrouwen hun verdiensten veelal investeren in de mensen om zich heen. Veel vrouwen vinden zichzelf succesvol als ze iets kunnen bijdragen aan de maatschappij en gaan niet zo snel voor de grote winsten.

Zij Onderneemt wil vrouwen inspireren, adviseren en ondersteunen bij de stap naar het ondernemerschap en bij het succesvol maken van hun bedrijf.

Zij Onderneemt brengt ondernemende vrouwen een stap verder.

Om succesvol te ondernemen en fijner te leven.

Volg ons ook op social media:

Historie

Zij Onderneemt is in 2013 opgericht door vier ondernemende vrouwen; Linda Abrams, Wendy Weel, Stefanie Hoogland en Natasha Ioppi. Tijdens de lancering van Stefanie’s eerste boek (Geef jezelf een break mama) viel hen op hoeveel vrouwelijke ondernemers er inmiddels in hun eigen netwerk zaten. Zij erkenden ook hoe fijn het is om met andere vrouwen over ondernemen te kunnen sparren.

Om vrouwen in hun ondernemerschap te kunnen ondersteunen, hebben zij toen Zij Onderneemt opgezet. Met als doel het inspireren, ondersteunen en adviseren van vrouwelijke ondernemers brachten zij een breed gamma van diensten gebaseerd op hun eigen kennis en ervaring; advies & coaching, workshops & masterclasses en lezingen.

Al snel viel op dat Zij Onderneemt een flinke aantrekkingskracht had op ondernemende vrouwen met dezelfde kernwaarden; inspirerend, vernieuwend, kleurrijk, ondernemend en eigenzinnig. ZO ontstond de netwerkclub ZOéén (2014).

Nadat eerst Wendy en vervolgens Linda uit Zij Onderneemt stapten om hun volledige aandacht op hun eigen, inmiddels florerende, bedrijven te kunnen richten, zijn Stefanie en Natasha (sinds 2018) getweeën verder gegaan. Sinds eind 2020 worden zij ondersteund door Janneke, Carin en Wendy.


foto: Richard Rood

v.l.n.r. Natasha, Linda, Wendy, Stefanie

Contact