Zij Onderneemt

Zij Onderneemt inspireert, ondersteunt en adviseert ondernemende vrouwen.
Bij het succesvol maken van hun bedrijf en bij de stap naar het ondernemerschap.
Zij Onderneemt brengt ondernemende vrouwen een stap verder.

Zij Onderneemt is wars van grijze, saaie zakelijkheid (overigens ook van het zoetroze meisjesachtige).
ZO inspireert op creatieve, ongedwongen en persoonlijke wijze. Ondernemen is leuk en dat wil ZO doorgeven.
Want door succesvol te ondernemen, kun je fijner leven!

Ondernemers bouwen de toekomst

De wereld verandert snel. Vaste banen bieden geen zekerheid meer en veel mensen verlangen naar het vrije bestaan van ondernemer. Steeds meer mensen zullen gaan ondernemen. Trendwatchers verwachten dat in 2025 de helft van de beroepsbevolking zelfstandig ondernemer zal zijn. Als daarvan de helft vrouw is, dan betekent dat er in Nederland tegen die tijd zo’n miljoen vrouwelijke ondernemers zullen zijn.

Vrouwelijk ondernemen

Vrouwen ondernemen over het algemeen anders dan mannen. Ze zoeken naar de verbinding met anderen en hebben vaak andere motieven om te gaan ondernemen dan mannen, bijvoorbeeld flexibiliteit en meer tijd voor hun privéleven. Aan de andere kant twijfelen vrouwen ook langer om de stap te zetten, zijn vaak (te) bescheiden en vinden het dan moeilijk om een goede prijs te vragen voor hun producten of diensten. Ook nemen ze minder risico’s dan mannen.

Als vrouwen succesvol zijn in hun bedrijf dan profiteert ook hun omgeving van dat succes. Uit onderzoek blijkt dat vrouwen hun verdiensten veelal investeren in de mensen om zich heen. Veel vrouwen vinden zichzelf succesvol als ze iets kunnen bijdragen aan de maatschappij en gaan niet zo snel voor de grote winsten.

Zij Onderneemt wil vrouwen inspireren, adviseren en ondersteunen bij de stap naar het ondernemerschap en bij het succesvol maken van hun bedrijf.

Zij Onderneemt brengt ondernemende vrouwen een stap verder.

Om succesvol te ondernemen en fijner te leven.

Zij Onderneemt bestaat uit het platform, de ZOeen ondernemersclub en de ZO Academie met webshop, online trainingen en programma’s.

Het ZO team:

Natasha Ioppi

Oprichter / CCO (Chief Creativity Officer)

Natasha is één van de originele oprichters van Zij Onderneemt (zie Historie) en onderneemt als sinds 2004. Als creatieve multipotential heeft ze heel veel verschillende activiteiten ondernomen, maar bij Natasha gaat het altijd om Creativiteit, Concept, Communicatie (en ook Content en Coaching). Vandaar dat haar eigen bedrijf C-effect heet. Ze noemt zichzelf ook wel de Creactivator, omdat ze altijd de creativiteit (creatief denken) bij ondernemers weet te activeren. Voormalig ZO-partner Stefanie Hoogland noemde haar ook wel het Orakel: “Natasha heeft altijd een oplossing en idee paraat.”

Bij ZO is Natasha nog steeds de drijvende kracht en bewaker van het concept, sfeer en stijl, maar ook inspirator van het team en de leden.

Maak een connectie met Natasha via haar LinkedIn-profiel.
Stel gerust een vraag aan haar via mail.

Janneke Landman

Business Manager (CPO – Chief Proces Officer)

Janneke reageerde in 2019 op de oproep van Stefanie en Natasha om ondersteuning van een VA (Virtual Assistant). Het was op dat moment nog niet helemaal duidelijk waar die ondersteuning uit moest bestaan, zowel voor Janneke als voor Stefanie en Natasha. Haar eigen groei van VA naar business manager/integrator liep prachtig synchroon met de groei van Zij Onderneemt, en Janneke heeft zich inmiddels ontpopt tot een onmisbare kracht. Als business manager houdt ze alle processen in de gaten en begeleidt ze Zij Onderneemt en het team in de groei.

Als groeiend bedrijf kun je niet zonder een no-nonsense Integrator zoals Janneke, die ons steeds weer van dromen naar doen brengt.

Maak een connectie met Janneke via haar LinkedIn-profiel.
Stel gerust een vraag aan haar via mail.

Wendy van den Noord

Event Manager (CFO – Chief Fun Officer)

Toen Zij Onderneemt bleef doorgroeien hebben we een nieuwe oproep geplaatst. Ook Wendy kwam bij het team als allround VA. Haar passie en talent bleek al gauw te liggen bij de organisatie van events en heeft ze zich bij ZO én haar eigen bedrijf Richting Noord, doorontwikkeld naar eventmanager. Inmiddels is zij binnen Zij Onderneemt mede-verantwoordelijk voor het bedenken en organiseren van activiteiten en events waar leden en andere ondernemende vrouwen met elkaar in verbinding kunnen komen.

Haar oog voor detail en structurele aanpak zorgt ervoor dat alles elke keer weer tiptop geregeld is.

Maak een connectie met Wendy via haar LinkedIn-profiel.
Stel gerust een vraag aan haar via mail.

Historie

Zij Onderneemt is in 2013 opgericht door vier ondernemende vrouwen; Linda Abrams, Wendy Weel, Stefanie Hoogland en Natasha Ioppi. Tijdens de lancering van Stefanie’s eerste boek (Geef jezelf een break mama) viel hen op hoeveel vrouwelijke ondernemers er inmiddels in hun eigen netwerk zaten. Zij erkenden ook hoe fijn het is om met andere vrouwen over ondernemen te kunnen sparren.

Om vrouwen in hun ondernemerschap te kunnen ondersteunen, hebben zij toen Zij Onderneemt opgezet. Met als doel het inspireren, ondersteunen en adviseren van vrouwelijke ondernemers brachten zij een breed gamma van diensten gebaseerd op hun eigen kennis en ervaring; advies & coaching, workshops & masterclasses en lezingen.

Al snel viel op dat Zij Onderneemt een flinke aantrekkingskracht had op ondernemende vrouwen met dezelfde kernwaarden; inspirerend, vernieuwend, kleurrijk, ondernemend en eigenzinnig. ZO ontstond de netwerkclub ZOéén (2014).

Nadat eerst Wendy en vervolgens Linda uit Zij Onderneemt stapten om hun volledige aandacht op hun eigen, inmiddels florerende, bedrijven te kunnen richten, zijn Stefanie en Natasha (sinds 2018) getweeën verder gegaan. Einde 2022 is ook Stefanie uit Zij Onderneemt gestapt. Sinds eind 2020 worden ZO ondersteund door Janneke en Wendy.


foto: Richard Rood

v.l.n.r. Natasha, Linda, Wendy, Stefanie

Zij Onderneemt is (sinds 2023) een handelsnaam van ioppi.

KvK nr. 37112263
BTW nr. NL 002084741B17

Postadres: Omring 16 – 1702 NA – Heerhugowaard
(bezoek alleen mogelijk op afspraak)

info[at]zijonderneemt.nl – tel. 06 21 84 22 89

Volg ons ook op social media:

Contact