image Fotografie Mary Brommer image V-Assistance – Carina Mathot

Treintje 100 – Rina Balm

Wat leuk dat jullie even bij mij komen kijken! Ik zal mij even voorstellen…

Ik ben Rina Balm-Duijnker en van oorsprong een gediplomeerd Pedagogisch medewerker. Ik ben getrouwd en mama van twee jongens met de leeftijd van 19 en 12 jaar.
Van 1999 tot 2013 heb ik als Pedagogisch medewerker bij diverse kinderopvang locaties gewerkt, waarvan 7,5 jaar in Amsterdam en 6 jaar in Heerhugowaard. In 2014 kreeg ik de kans om als zelfstandige een eigen opvang te beginnen in huis.

Aan de naam ‘gastouder’ kan ik nog steeds niet wennen. Het klinkt een beetje ouderwets en oubollig. Ik vind het dan ook zo jammer dat er nog mensen zijn die gastouderopvang als oppas zien. Jonge meiden en opa´s en oma´s passen op hun (klein)kinderen.

Er komt zoveel meer bij kijken dan men denkt. Daarom zou ik in plaats van gastouderopvang het liever ‘kleinschalige kinderopvang op maat’ willen noemen. De ouders vertrouwen mij hun aller dierbaarste bezit toe. Ze moeten de zekerheid hebben dat hun kind óók in hun afwezigheid een veilige opvang en een verantwoorde opvoeding geboden wordt. Met goede zorg in een veilige, liefdevolle omgeving. Waar persoonlijke aandacht en plezier voorop staat en waar ik de tijd heb voor de kinderen.

Ik doe dit werk al vele jaren met heel veel plezier, liefde en vol passie! Ik zie het als mijn vak en neem de opvang van de kinderen erg serieus. Ik ben medeverantwoordelijk voor de opvoeding van de kinderen. Sinds mei 2021 heb ik mijn eigen ruimte met verschillende speelhoekjes waar kinderen zich helemaal in kunnen uitleven.
Om mij nog meer te professionaliseren, heb ik verschillende workshops en trainingen gevolgd en certificaten behaald. Momenteel ben ik bezig met een cursus kinderyoga en in juli start ik met een cursus kindercoaching.

Naast mijn kinderopvang, gezin, sporten en sociale contacten, heb ik ook nog even tijd vrij kunnen maken voor het schrijven van een boek. Na ruim vierenhalf jaar hiermee bezig te zijn geweest, kwam in juli 2020 mijn boek ‘Bengaalse curry met een bloemkoolsausje’ uit. En nee, het is géén kookboek! Maar het gaat over adoptie uit Bangladesh en leven in Nederland. Mijn levensverhaal, die geschreven is voor zowel geadopteerden als niet-geadopteerden en waar iedereen zijn/haar inspiratie uit kan halen.

www.treintje100.nl

www.bengaalsecurry.nl

Je vindt Rina ook op:

 

Project Details

Rina Balm
Treintje 100

www.treintje100.nl

LinkedIn
Facebook

  • ZOeen