image De Oneindig Ronde Cirkel – Jet Doesburg image Nanda Willekes Marketing Business Coach

De Toneeljuf – Saskia van der Elst

Ik geloof in de kracht van spelen. Spelen is een mooie manier om buiten jezelf te treden (je speelt een rol) en tegelijkertijd jezelf te zijn (je voedt die rol vanuit je eigenheid). Als je toneelspelen op die manier benadert kun je er veel van leren. Dat hoeft niet op een podium, dat kan veel veiliger in een kleine groep. Ik noem dat ‘Toneel om te groeien’.

Spelen maakt blij. Het zorgt voor plezier, vertrouwen en verbinding. Het is ontzettend bevrijdend om met anderen gek te durven doen. Er wordt veel gelachen. Dat plezier noem ik het leggen van een blije bodem. Een bodem van ontspanning en plezier waaruit de mooiste dingen ontstaan. Je groeit omdat je dingen blijkt te kunnen en durven die je misschien niet had verwacht. Er ontstaat een sterk groepsgevoel omdat je je kwetsbaarheid deelt. Iedereen voelt zich beter, sterker en vrolijker door spelen.

Er is niet zoveel nodig. De gelegenheid moet geschapen worden. Dat doe ik. Daar ben ik goed in. Ik kan groepen aansturen en heb oog voor individuele processen. Met mijn humor, positieve instelling, enthousiasme en directe benadering krijg ik iedereen aan het spelen.
De basis van al mijn activiteiten is improvisatietheater. Zelf verzinnen dus. Dat maakt spelen nog eenvoudiger, want je kunt wat je zelf bedenkt natuurlijk niet fout doen. Ik geef wel kaders waarbinnen de improvisatie plaatsvindt waardoor je houvast hebt, maar geen ‘moeten’ voelt.

Je kunt bij mij terecht voor verschillende activiteiten:

  • Cursussen ‘Toneel om te groeien’. Voor volwassenen en kinderen.
  • Inspiratietheater voor professionals in het onderwijs/kinderopvang over ‘Spelen met kinderen’.
  • Meespeeltheater – Voorleestheater
  • Improvisatietheater – lessen en workshops

De Toneeljuf is er voor iedereen die meer luchtigheid in zijn/haar leven wil toelaten, die behoefte heeft aan lachen, een gevoel van vrijheid en die sterk in zijn/haar schoenen wil staan. Spelen is kiezen voor jezelf.

www.toneeljuf.nl

Je vindt Saskia ook op:

 

Project Details

Saskia van der Elst
De Toneeljuf

www.toneeljuf.nl
Facebook
LinkedIn
Instagram

  • ZOeen