image De Vrouwelijke Impact image Waarom? Daarom!

Visie en Visualisatie

Is het werkelijk zo een puinhoop in de wereld? Of is het een wisselwerking tussen beelden en onze eigen opvattingen? Dit continue proces, waarbij je beelden waarneemt en je daar een mening over vormt, wordt beeldvorming genoemd. Dagelijks worden wij overspoeld met beelden die tot ons komen via televisie, beeldschermen, kranten, tijdschriften en reclame. Deze beelden filteren en categoriseren we bewust en onbewust zodat we de wereld om ons heen kunnen (leren) begrijpen. Vooral die beelden die al in ons zitten, onze herinneringen, komen via nieuwe vormen weer omhoog.

Onderwerpen als de vaccinatie problematiek, de corona aanpak en het weer volstromen van de ziekenhuizen, maar ook de economie, de hulpverlening, onze veiligheden, woningnood, vis- en vleesindustrie, ontbossing en het klimaat. Er komt zoveel op ons af waar we een beeldvorming op zetten, maar klopt die visie wel?
Hoe vaak komt het voor dat er een onvolledig verhaal wordt verteld, wat leidt tot serieuze misvattingen? Al die beeldvormingen veroorzaken o.a. complot denken, maar ook simpelweg verschil van mening. Via onze wereldwijde kanalen horen we zoveel, dat het bijna niet meer waar te nemen is wat nog goed is voor jou als persoon. Waar ben je naar op weg en welke VISIE kun en wil je gebruiken om daar te komen?

Wat is visie?

Dat is een meerjarenbeleid en een planning, die gaat over wat je wilt bereiken in een gewenst termijn. Aandacht geven aan de groei en de ontwikkeling van je bedrijf heeft die visie nodig.
De planeet Jupiter staat voor de wijze waarop jij je het beste ontplooit. Hij staat voor rechtvaardigheidsgevoel en visie. Heb je het lef om te geloven en te vertrouwen?

Op dit moment loopt deze planeet door het teken Waterman, het teken van vrijheid en toch bij een groep willen horen. Sociaal, democratisch en open staan voor het nieuwe. Er vinden vele hervormingen plaats, het zet ons op alle problemen met een nieuwe blik te gaan bekijken.
Maar de positieve invloed van Jupiter begint af te nemen. De Zon is, samen met Mercurius, van Ram naar het stabielere en meer bedachtzame teken Stier gegaan.

Het is als de haas (Ram) en de schildpad (Stier). Stier kan soms liefkozend zijn, hard werken, maar ook een woedeaanval beleven, die Stier kun je maar beter uit de weg gaan. Geef het tijd en wacht geduldig af, de tijd zorgt voor ontwikkeling, we kunnen nu in langzamere stappen omhoog gaan.

Het teken Stier

Het is een degelijk teken, die langdurig en geconcentreerd kan werken, met tastbaar resultaat. De planeet Uranus, die heerst over plotseling vernieuwen, drastische veranderingen aanbrengen in de techniek, de toekomst en de wetenschap is bezig met zijn 7-jarige tocht door het teken Stier (2018-2025). Het is de periode dat de factoren zoals economie en financiële markten aan behoorlijke veranderingen onderhevig zijn. De aankomende twee weken verbindt de planeet Venus, die bij Stier hoort, zich met Uranus, met waarschijnlijk zeer heftige uitbarstingen. Zoals nu al te zien is met het schrappen van het Koningsdagfeest fieldlab in Breda en het hele gebeuren rond ABN-AMRO.

Dat schokje kan prima gebruikt worden om jouw VISIE een stap in de richting te geven naar wat bij je bedrijf past. Met rustige schreden bepalen waar jouw vernieuwende bewegingen naar toe gaan.

Zie deze periode juist als hét moment om het heft in eigen handen te nemen. Neem de tijd om te reflecteren. Hoe kan je deze periode voor jou laten werken? Wat leert deze tijd je? Wat vind je fijn, wat moet anders? Hoe wil je dat jouw leven eruit ziet na de pandemie? Stippel je plan uit!

Veel plezier met het inzicht over al je nieuwe plannen, Lenie

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.