image Van de sterren en Lenie, deel 6 image Netwerken doe je ZO! – 5 tips

Van de sterren en Lenie, slot

Beste ondernemer,

Dit is voor nu mijn laatste blog over de coronacrisis. Met een stukje van mijn inzicht in zowel boven als beneden, hoop ik vooral dat ik je heb kunnen laten zien dat er kansen zijn. Dat je hebt nagedacht over het inslaan van nieuwe wegen of ontwikkelen van andere formules die kansrijk zijn voor jou. Dan is deze crisis niet voor niks geweest. Al besef ik heel goed dat het nog niet ten einde is. Voorlopig is het mooi weer, de zon schijnt en we kunnen veel buiten zijn, waar het virus weinig kans maakt om toe te slaan, mits we ons aan de regels houden.

Hoe kijk jij naar de toekomst?

Langzaam gaan we meer helderheid krijgen in ingewikkelde zaken. Er is veel onzekerheid en het kan zijn dat je in een tweestrijd zit. De oplossing is niet om iets te overwinnen, dat levert weer een nieuwe strijd op. De oplossing ligt in vrede sluiten met wat er is. Samenwerken en anderen de ruimte geven is een oplossing of zelf je eigen weg gaan. Vermijd escalaties, daar zie je het teken Tweeling, het eerste luchtteken in de cyclus. Economisch lossen we niks op als de strijd heviger wordt tussen de VS en China. Je zou denken dat door deze crisis de beleggingsmarkt ingestort is, het tegendeel is waar, het feit is dat de markten stijgen. Het lijkt wel of de FED in oplossingen denkt en NIET de strijd aangaat. Collectief is er wereldwijd protest tegen politiegeweld, ook hier geldt geen kwaad met kwaad bestrijden, maar aandacht geven en het oplossen.

Na het aardse sterrenbeeld Stier, waar de focus op de waarden ligt, komt nu het luchtteken Tweelingen in beeld. Er wordt vaak aangegeven dat dit sterrenbeeld nogal oppervlakkig en vlinderig is, maar als ik dit dieper onderzoek zie ik een krachtig en stabiel relativerend vermogen. Zoekend en dansend tussen de diverse mogelijkheden die geboden worden. En dat hebben we nu nodig.

Laten we dansen

Doe eens een terugblik, heb je ervan genoten om minder te doen? Er laten zijn wat er is, niks anders dan werken thuis, de kinderen ondersteunen misschien, wandelen of hardlopen, fietsen. Of maakt jouw onderneming of werk wel een enorme groei door en heb je het drukker dan ooit.
En hoe gaan je het nu doen? Ga je jagen en die agenda weer vol zetten met afspraken of was het wel prettig de afgelopen 3 maanden en wil je daar iets van vasthouden? Ga eens analyseren.

Dit alles zou zomaar kunnen, omdat we de Tweeling-periode zijn ingegaan, die zorgt nl voor luchtig- en nieuwsgierigheid. Mét een enorm gevoel voor humor. Het is tijd om te spelen, om te dansen van idee naar idee. Werken met nieuwe impulsen en zoeken naar ontbrekende informatie. De Tweeling geniet van het denken, want dan kan hij contact maken. Journalistiek past niet voor niets bij dit teken.

Nog steeds lopen er vier planeten achteruit (zie blog 6) en op 19 juni worden het er zelfs vijf, omdat Mercurius dan aan zijn retrogang begint.
Mercurius is de planeet die bij Tweelingen hoort en deze planeet is de boodschap-brenger en staat voor relativeren en communiceren. Hij is de planeet van de handel en zorgt voor bewust denken en doen. Teruglopen voor deze planeet betekent herzien en opnieuw overdenken. Deze terugloop duurt tot 12 juli, neem die tijd om vanuit rust te creëren, ga nadenken over hoe je het wilt.

De andere planeten die al terug lopen zijn Pluto (veranderen), Venus (creativiteit-waardepatronen, maar ook schulden), Jupiter (groei-geluk, maar ook zo groot denken dat de val komt) en Saturnus (structuur- verantwoordelijkheid, maar ook angst). Het zorgt ervoor dat er plannen gemaakt worden vanuit transformeren en structuren zoeken op een creatieve manier. Daar zijn we NU mee bezig, een nieuwe fase gaat snel beginnen. Heb jij wel in de gaten wat er nog kan komen en hoe lastig het nog gaat worden? Deze Tweelingperiode zal meer helderheid verschaffen. KOOP LOKAAL kom je overal tegen en de inkopers zullen daar gebruik van maken, omdat ze zien dat die sperzieboon uit Egypte niet leverbaar is, spreiden van mogelijkheden is de beste optie.

Natasha en Stefanie van Zij Onderneemt hebben een mooie laatste online bijeenkomst georganiseerd, afgelopen week over de ontwikkelingen en trends van deze crisis.
Welke fases hebben we gehad en waar zitten we nu in:

  1. Ontkenning; corona is een gewoon griepje
  2. Angst en onrust
  3. Ons aanpassen
  4. Veel als herkansing zien
  5. Het Nieuwe Normaal, want we beseffen dat we meer lokaal mogen doen, dat we op een andere manier kijken naar in- en export. Meer sporten, meer technologie ontwikkelen, meer thuiswerken en ontdekken wie je partner is en hoe je samen op een andere manier met elkaar om mag gaan. Dat geldt ook voor collega’s en vriendschappen.

De maand mei was een bijzondere maand met unieke gebeurtenissen. Feesten, herdenkingen, examenfeesten, geboorte- en sterfgevallen stonden allemaal in het teken van een vrij eenzaam gegeven. Solidair zijn met elkaar in kleine groepjes (Stier en aarde). Hoe dat verder gaat zal de tijd leren, nu komt er meer ruimte (Tweeling en lucht). Verwonder je en geniet.

Hoe ziet de toekomst eruit?

Onzeker, dat is het enige wat duidelijk is en wat ik in alle 7 blogs heb proberen uit te leggen. Onze routine is weg, je kan nog weinig plannen maken, er is onvoldoende kennis over het verloop van dit virus. Dat zal allemaal stap voor stap gaan en soms ook een paar stappen achteruit. Heel veel mogelijkheden zijn een grote uitdaging.

Planetair komen we nog in een aantal déjà-vu’s, vanwege die heen en weer lopende planeten. Die herhalingen zijn er om van te leren, omarm ze maar en kijk naar wat (nog) niet goed genoeg is. Dit zal zeker starten als Saturnus begin juli weer in zijn eigen teken Steenbok komt te staan. Dat samen met verbindingen naar Jupiter en Neptunus, net als Uranus in het teken Stier, zullen nog een aantal schokken geven. Eén is er al geweest, het racistische politie geweld (Pluto en de macht). Een harde realiteitscheck voor eventuele problemen die eerder niet zijn opgelost.

Wat heb je geleerd?

Je vaardigheden inzetten, creatiever en kritischer nadenken, zelfspot mag, sociaal zijn en samenwerken en in deze Tweelingperiode meer communiceren. Oude patronen loslaten en kijken naar nieuwe mogelijkheden. Lokaal kopen is goed voor het milieu en vakantie in eigen land helpt daar ook aan mee.

De maand juni wordt zeer interessant, drie planeten veranderen van richting.

  • Mercurius draait terug op 19 juni: nadenk periode tot 12 juli
  • Neptunus terug op 24 juni: : zoeken naar jouw creatieve model
  • Venus gaat weer vooruit op 25 juni: zicht op positie van geld
  • Jupiter ontmoet Pluto weer op 23 juni: Dit geeft veel onzekerheid over de toekomst, Covid-19-pandemie is nog niet weg.

Er is spanning tussen harmonie en agressie. Geld, economie, banken en de overheid staan onder zware druk. Nederland is van het slot afgegaan, met regels en die zullen we na moeten komen, het virus is niet onder controle. Het is lastig om met tegenslagen om te gaan, het is een dun lijntje. Hou vol waar je mee bezig bent, onderzoek waar je gelukkig van wordt. Het zit in kleine dingen. Laat beperkingen je niet tegenhouden, denk na hoe je verder wilt en stuur bij waar nodig is.

We zijn schaakmat gezet door de natuur en de ecologie, iets waar positieve ontwikkelingen uit voortkomen. Eigenlijk is dit coronavirus geniaal, veel pijnpunten zijn blootgelegd.
Dit is inderdaad het begin van een nieuw tijdperk, typisch voor het samenspel van drie van de vijf buitenste planeten Jupiter, Saturnus en Pluto. Met deze zeldzame kosmische gebeurtenis dit jaar en het plotseling opkomen van levensbedreigende omstandigheden, zullen nieuwe uitvindingen gedaan worden als gevolg van de noodzaak tot aanpassing aan nieuwe realiteiten in dit nieuwe tijdperk.
We gaan van het thema Aarde naar het element Lucht: communicatie (Tweeling), nieuwe uitvindingen (Waterman), het onderwijs en de techniek.

Maar voor het nu: Houd rekening met een tweede golf
Dit was voorlopig mijn laatste Blog van deze serie. Ik ga me bezighouden met mijn eigen proces, maar als jullie persoonlijk vragen hebben dan kun je me mailen.

Blijf gezond, Lenie

Lenie Kelder, www.kernkrachtadvies.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.