image Van de sterren en Lenie, deel 5 image Van de sterren en Lenie, slot

Van de sterren en Lenie, deel 6

Beste ondernemer,

een versoepeling van de maatregelen en vele vormen kunnen ontstaan. Het gaat een periode worden waarin de vrije geest de ruimte krijgt. Tijd lijkt niet meer te bestaan, maar wel een grondplan die om uithoudingsvermogen vraagt. De premier heeft al weken de verantwoordelijkheid genomen en nu mogen de burgers het zelf gaan doen. Hoe deze vorm zich gaat ontwikkelen hangt van ons allemaal af, van hoe wij met deze verantwoordelijkheden omgaan. Rutte begon met “Liever nu voorzichtig dan achteraf spijt} . Nu zegt Assher “Ik begrijp dat dit een groot experiment is, maar dat wil niet zeggen dat we overal mee moeten experimenteren.” Het is een worsteling en antwoord van Rutte is “Als we later terugkijken zal blijken of er vandaag fouten zijn gemaakt.”

Er is een terugdraaiing van vier planeten deze maand. Dat betekent letterlijk terugkeren naar hoe het was. Hebben we het wel goed gedaan of moet het anders, heroverwegen, vertragen en evalueren. Pluto is met zijn retrogang gestart op 26 april, Saturnus start daarmee op 12 mei, Venus op 13 mei en Jupiter op 15 mei. Trendwisselingen vinden plaats en om te spreken met Wiebes: “We gaan niet bezuinigen, maar eerst uit de schulden komen, zodat er nieuwe banen de kans krijgen om zich te ontwikkelen.” De economie verandert en wij moeten zorgen dat we mee veranderen.

Een terugval of terugkijken

De gezondheidscrisis van deze omvang vraagt veel van ons allemaal, de hele wereld doet mee. Astrologie is geen religie, het is een hulpmiddel om psychologisch te kijken naar jezelf en daar iets mee te doen. Het gaat over gewaarworden, denken, voelen en intuïtie. Astrologie is symbolisch denken, het één spiegelt het ander, gebeurtenissen zijn een samenvallen van patronen op een bepaald moment. Die patronen kunnen we lezen, maar jij bepaalt wat je ermee doet. Maak je keuze, goed voorbereid zijn helpt. Heb jij je zaken op orde?

De energie van Jupiter, Saturnus en Pluto is structuur en geeft de kans om veranderingen plaats te laten vinden. Wat ik al in eerdere blogs schreef, geeft het de kans om elkaar beter te leren kennen en te waarderen. Veel boosheid en afsplitsingen behoren ook tot de mogelijkheden. Als rond 2023 Pluto in het teken Waterman komt zal er weer meer humanitair gevoel aanwezig zijn. Daar zijn we naar op weg. Nu eerst de economie veranderen, het fundament en opnieuw starten in deze laatste gang door het teken Steenbok.

Jupiter heerst over geluk en handel, Saturnus over angst en verlies, Pluto over leven en dood. Dat hebben we de afgelopen 2 maanden behoorlijk ervaren, we weten nu dat het veel geld gaat kosten en dat we oude patronen niet meer vast kunnen houden. We mogen kijken naar wat van werkelijke waarde is: gezondheid, samen en duurzaamheid door te zorgen voor de Aarde.

Retro draaiing van vier planeten

Een planeet loopt retrograden wanneer hij achteruit LIJKT te bewegen. Dit komt door de verhouding tussen de baan van de Aarde en de baan van de planeet. Deze beweging zorgt ervoor dat de planeet dichter bij de Aarde komt te staan, de energie is meer gericht op de symboliek van beide elementen: persoonlijke kennis combineren met de wijsheid die er al is. Retro betekent nog eens terugkijken of dit is wat je wilt, een soort van nieuwe mogelijkheid om te onderzoeken of je nog op het juiste spoor zit. Dat er drie planeten draaien in één week tijd is zeldzaam en wijst op plotselinge omkeringen.

Laten we de draaiingen eens nader bekijken:

  • Op 26 april is Pluto met zijn retrogang begonnen en deze duurt tot 5 oktober. Grote kans dat het virus weer opspeelt, we mogen meer, doen meer en vooral voor de jeugd is het moeilijk om afstand te bewaren en dat heeft consequenties. Maar er kan ook meer besef ontstaan over wat er werkelijk aan de hand is, vooral op financieel gebied. Té onvoorzichtig en de epidemie start opnieuw. Té voorzichtig en de economie stort nog meer in.
  • Op 10 mei draaide Saturnus op 1° Waterman. Saturnus loopt van 2 juli tot 17 december weer in Steenbok. Onafgemaakte zaken afmaken, zaken met betrekking tot de huidige omstandigheden en de genomen beslissingen. Wees dus alert en kijk nog eens naar wat je tot nu toe hebt gedaan om een betere structuur en kwaliteit aan je leven te geven. Nog meer aan klantenbinding doen of iets toevoegen aan je product? Wees vooral realistisch.
  • Van 13 Mei tot 25 juni draait Venus in het teken Tweeling. Tijdens de draaiing maakt Venus een verbinding met de planeet Neptunus, die in zijn eigen teken Vissen staat. Dat wijst op verwarringen en teleurstellingen om toch weer plannen te moeten cancelen of wijzigen. Weer meer mensen die ziek worden behoort ook tot de mogelijkheden, net als beschuldigingen over en weer. Een omkering in de beurstrend en voor het thema relatie betekent deze retrogradestand: ga geen nieuwe, persoonlijke of zakelijke relatie aan in deze periode. Beter is het om af te wachten, je voorbereiden en bijstellen tot de feiten helder zijn. Grote kans dat de aandelen nog meer stijgen.
  • Van 14 Mei tot 13 September draait Jupiter en komt op 23 juni weer gelijk met Pluto te staan (de 2de keer). Opnieuw overwegingen aangaan om je fundament op orde te krijgen, vooral gericht op je financiële positie. Blijf bij de les.

Het is waarschijnlijk geen snelle terugkeer naar ‘normaal’ voor de economie of voor de maatschappij in het algemeen. Het is meer als twee stappen vooruit, een stap terug. We weten het simpelweg nog niet hoe we alles weer op moeten starten, er is veel onduidelijk.

Wees creatief en laat jezelf van een andere kant zien. Dat kan pas als je goed onderzocht hebt wat en hoe je het wilt en hoe jij je leven opnieuw vorm wilt geven. Blijf vooral actief, beweeg in je geest en fysiek. Er zijn veel overhaaste beslissingen genomen en met deze teruglopende planeten kun je nog eens onderzoeken wat aangepast mag worden.

Diverse vormen van oplichting zullen zichtbaar worden, want die branche is ook zeer actief. Wees alert en zorgvuldig, onderzoek iedere keer weer of het klopt.

Op 20 mei gaat de Zon uit het teken Stier om het teken Tweeling in te lopen. Dan zal de energie zich gaan richten op veel contacten en ideeën uitwisselen.

Voor het moment van Nu: besef dat niemand de waarheid nog weet. Dus leef in het moment en in je eigen wijsheid.

Eet en leef gezond,
Warme groet, Lenie

Lenie Kelder, www.kernkrachtadvies.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.