image ZO blijf je fit tijdens corona image Van de sterren en Lenie, deel 6

Van de sterren en Lenie, deel 5

Beste ondernemer,

In het nieuws komen nu veel gesprekken over geld, ondernemingen en bedrijven voorbij, dat is het teken Stier. Net als de gesprekken die gaan over grond en de natuur. Op dit moment lopen de Zon (identiteit), Mercurius (ons denken) en Uranus (vernieuwing) door het teken Stier. Het teken Ram ging het over snelheid en pionieren, nu komt het erop aan hoe we ons fundament weer te pakken kunnen krijgen. Welke financiële steun krijgen bedrijven en welke kansen zijn er om jouw bedrijf of jouw werkende leven een dusdanige draai te geven zodat het anders kan worden in de toekomst. Heb je een nieuwe levensbestemming en wat is belangrijk voor je?

Een mooi voorbeeld is de KLM, als de overheid een financiële ondersteuning geeft kunnen er eisen gesteld worden: duurzamer, minder nacht- en korte vluchten, vergroening dus en CO2 heffingen. Laten we meer gebruik maken van treinen, meer in ons eigen land op vakantie gaan en virtueel vergaderen. Het Stierthema laat zien dat er een doel is, als we langzaam handelen kunnen we weer succesvol naar de toekomst kijken. Beweeg mee met de wind en zoek van binnen wat er past bij jou.

Veel leesplezier, Lenie

Het teken Stier

Eerst zien, dan geloven, het weer wordt zachter, de bloemen bloeien en de schoonheid van de natuur ontvouwd zich. Tijd om rustig op te gaan bouwen.

Stier is geen hardloper zoals het vuurteken Ram die de afgelopen maand zijn snelheid heeft getoond. Stier heeft geen haast, hij zoekt goed uit wat realistisch en haalbaar is. Hij verlangt naar vertrouwen, hij onderzoekt wat goed voor hem is. Doorzetten? Ja, maar wel met geduld een karwei af maken. Is dat wat we NU nodig hebben?

Het Stierthema gaat over materiële dingen, geld en zekerheden. Dit vermengen met besef van waarde en zorgen voor het milieu zoals hergebruiken. Stier zorgt voor vertraging en niet overhaast handelen, de tijd nemen om succesvol te zijn. We leren veel, we moeten wel, want alles is anders, niets is meer hetzelfde. Er zijn kansen voor vernieuwing op alle gebieden. We mogen onze grondprincipes veranderen en daarmee zijn we bij het teken Stier aangekomen. Laten we eens kijken naar de commerciële bedrijven. Wat een verschillen zijn er ontstaan:

  • Bedrijven die omvallen, waren ze wel zo sterk?
  • Bedrijven die enorm profiteren van deze crisis, trend mogelijkheden
  • Bedrijven die meteen een omslag hebben gemaakt, kansen pakken

Economisch en mentaal wordt er enorm veel van ons gevraagd. De soberheid van Saturnus-Pluto samenstand in het teken Steenbok vraagt niet om luxe, maar om een intense reorganisatieperiode en verandering. Er wordt op een dieper niveau gevraagd om een steviger fundament neer te zetten, onderschat het niet. Pluto is op 25 april terug gaan lopen, wat opnieuw kijken naar wat er is, betekent. Ga niet in je oude manier van denken zitten, want dan is het een verloren zaak.

Gebruik in deze periode de Stierprincipes: aanvaarding, bedachtzaamheid, creativiteit, doelgerichtheid en geduld.

De moraal van de komende weken?
Het is verstandig om voorzichtig te zijn, maar het kan rampzalig zijn als je te lang wacht met handelen.

Stier heeft ook te maken met boeren, mensen die het land bewerken en grond wat geld oplevert. Hoe gaan we nu onze portemonnee weer vullen? In het NU loopt de planeet Uranus door het teken Stier. Deze planeet hoort bij het teken Waterman, waar ik in blog 4 al over geschreven heb. Uranus heeft te maken met vernieuwing, nu wordt het tijd om daar een vorm aan te geven, wat hebben we echt nodig van de grond en de aarde? We zullen de oude patronen los moeten laten om vernieuwende vormen een kans te geven.

In de periode vanaf 2011 tot 2019 liep Uranus door het teken Ram. In die periode is er ongelofelijk veel vernieuwing in de techniek ontwikkelt, zo mooi om te zien dat we dat nu in al zijn volheid kunnen inzetten in deze zware crisis. De telefoons, Ipads en laptops nemen allerlei diensten voor ons waar, waar we in het verleden voor moesten reizen, faxen en brieven schrijven. Zonne- en windenergie zijn we gaan produceren en meer samenwerking en elkaar steunen. Hier zien we Uranus, die voor gelijkwaardige samenwerking kiest.

Wat is er mogelijk in deze Stiermaand?

Op 26 april hebben de Zon en Uranus op dezelfde graad in het teken Stier gestaan, wat een zeer krachtig moment is. Dit alles heeft te maken met VASTE bewegingen. Heb je daar iets van gemerkt? Hoe is de sfeer om je heen? Ben je het zat of bevalt deze situatie je wel?

De Zon hoort bij het teken Leeuw (vast teken), Uranus hoort bij het teken Waterman (vast teken) en ze lopen beide door het teken Stier, ook een vast teken, Vast, het woord zegt al genoeg: vasthouden aan normale routines. Dit geeft het conflict tussen veiligheid, vrijheid en creativiteit. Een spanningsveld tussen verwachtingen en realiteit. Met de samenstand tussen de Zon en Uranus in het teken Stier zal men wel moeten leren om flexibel en wendbaar te zijn of te worden, om het jezelf en de anderen om je heen prettig te maken, anders leidt het tot echt VAST ZITTEN. Speel het wel veilig en zoek creatieve oplossingen voor ingewikkelde problemen.

De natuur

“We vernietigen tropisch woud voor houtkap, mijnbouw en plantages”, zegt Thomas Gillespie, professor aan Emory University in Atlanta. Samen met zijn team bestudeert hij in Afrika en Latijns-Amerika hoe menselijk gedrag het risico op infecties vergroot. “Die commerciële drijfveren hebben een ongeziene ecologische verstoring veroorzaakt. We dringen diep door in ongerepte gebieden en komen in contact met dieren en de ziektes die ze meedragen. We vangen ze en verkopen ze op markten. Zo creëren we de omstandigheden voor epidemieën.”

“Als er plots stukken bos verdwijnen, veranderen de omstandigheden. De oorspronkelijke dieren trekken zich terug op een kleinere oppervlakte, waardoor ze meer ziektes aan elkaar doorgeven. Op langere termijn zie je dat die oorspronkelijke dieren uitsterven. Hun plaats wordt ingenomen door soorten die het goed doen in verstoorde ecosystemen, zoals knaagdieren en vleermuizen, die dragers zijn van veel virussen, zich snel voortplanten en in nauw contact staan met de mens.”

Dit is wat er zich afspeelt in de natuur. De serie De Amazone op NPO start is de moeite waard om te zien wat daar allemaal plaatsvindt.

Oude ideeën zie ik weer naar voren komen, zoals een ieder een basisinkomen geven. Er is in Finland een experiment mee gedaan, die duidelijk aangaf dat mensen minder stress hadden en meer initiatieven toonden om aan de slag te gaan.

Een totale economische reset, wat betekent dat voor jou? Wat zou jij willen veranderen op al de gebieden waar het teken Stier voor staat?

Vanaf 11 mei gaan drie planeten teruglopen, daar wil ik de volgende keer aandacht aan besteden.

Fijne week, Lenie Kelder

www.kernkrachtadvies.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.