image Informatie Overload image ZO werkt Cultuur

Lucht en Water – deel 2

Lucht en het teken Waterman, deel 2

Mercurius en communicatie

Het thema van de ZO Koffietijd netwerkochtend ging deze keer over Informatie Overload. Want informatie, daar is veel van. Is niet erg natuurlijk, mits we er goed mee om kunnen gaan en niet in verwarring raken door die enorme hoeveelheden van informatie.

In de astrologie staat Mercurius symbool voor alles wat met communicatie te maken heeft en heerst ook over verbinding en handel. Mercurius hoort bij twee tekens namelijk Tweeling (luchtteken) en Maagd (Aardeteken). De plaats waar Mercurius staat in jouw horoscoop geeft de snelheid van je gedachten aan en hoe je alles overdenkt. Onder Mercurius valt het bijzondere bewustzijn om over jezelf na te denken. Analyseren en reflecteren, waarnemer zijn van je eigen leven. Mercurius is (h)erkennen en objectief zijn.

Ken jezelf

Hoe ga jij om met die overload vraagt Janneke in haar blog. Kijk eens naar jouw bijzondere vaardigheden, wat is je talent? Hoe duidelijker het beeld van je eigen vaardigheden, hoe bewuster je hiermee om kunt gaan. Iedere kernkwaliteit heeft een valkuil, een teveel van die kwaliteit. Als je energievol als kernkwaliteit hebt, zorgt teveel energie voor overload, zo ontstaat stress.

Mercurius is op 31 januari achteruit gaan lopen tot 21 februari. Misschien heb je wel meer overdacht dan anders, of constateerde je dat wat je ook deed het toch niet wilde lukken. Misschien waren er wat ongelukjes die je weer van je voorgenomen ideeën afhielden. Durf introvert te zijn tijdens zo’n periode. Denk na over je sociale contacten en de druk die uit de maatschappij wordt opgelegd, zijn deze zinvol voor jou? De retro gang van Mercurius van de afgelopen drie weken was nodig om te voorkomen dat er overload ontstond, in rust wijzer worden.

Er is op dit moment een sterke Luchtbezetting aanwezig met Mercurius, Jupiter en Saturnus in het teken Waterman. Dat wil zeggen dat er objectiviteit is en rationaliteit. Alles eens met andere ogen bekijken, het denken veranderen en misschien wel mensen ontmoeten die jouw leven een nieuwe draai kunnen geven.

Kijken naar de toekomst

We zitten waarschijnlijk al in het Watermantijdperk, het is een schatting vanuit verschillende metingen en zeker al voelbaar. Welk beeld zal zich de komende 2000 jaar ontwikkelen? Aan de overkant van het teken Waterman staat het teken Leeuw, deze is van groot belang voor de duiding van die toekomst. Hoe gaat het leiderschap eruit zien, de verbinding naar ons innerlijke licht.

Mercurius in Waterman, je mag over de realiteit heen gaan denken, uitkijken naar de toekomst die zich voor je ogen ontrolt. Gaan voor jouw idealen en doen wat je binnen handbereik ziet zal je inspireren.

Saturnus en Jupiter in Waterman zijn bezig om de weg te vinden die naar sociale en vrijdenkende energie leiden. Er staan verrassende politieke en technologische ontwikkelingen te verwachten. Waterman staat voor plotselinge veranderingen en vernieuwende ideeën, ineens de koers wijzigen. Een goede periode om nieuwe dingen uit te proberen.

Met andere woorden, de kwaliteit van de contacten die je hebt mag je aan onderzoek onderwerpen. Sommige zullen nooit meer terug keren naar het oude normaal. Je staat aan een nieuw begin van vele nieuwe mogelijkheden, die je nu nog niet kent!

Lenie Kelder
Kernkracht Advies

Astrologie & Coaching

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.