image Trend 2021: Work has left the building image Informatie Overload

Aarde en Lucht, deel 1

Inhakend op onze koffie meeting (27 januari jl.), waar het duidelijk was dat samenwerking belangrijk is en dat alle leden van ZijOnderneemt elkaar kunnen ondersteunen, heb ik dit blog geschreven.

Hoe kunnen we elkaar helpen om dat te doen wat de transformatie van deze ‘zware’ heeft voort gebracht? Het Aquarius tijdperk is begonnen, het tijdperk van de Waterman. Het Watermanthema is voelbaar, meer kwaliteit op het sociale aspect en democratisch samenwerken in het belang van de maatschappij.
Wat een vrijheid geeft het dat Biden tot president gekozen is, zodat de hervormingen zich weer op dat samenwerken wereldwijd kunnen richten. Op het klimaatakkoord, wat nog lang niet op poten staat. Op de gezondheidszorg, omdat een groot percentage Covid doden bij mensen die ofwel TE dik waren of een ziekte onder de leden hadden. We mogen denken aan andere gezondere voeding, maar ook aan meer en beter bewegen. Stress valt onder het Watermanprincipe, hoe gaan jullie dat in de toekomst vermijden?

Aarde en Lucht, Steenbok en Waterman

“Mijn denken is opgeschoven”, zei Mark Rutte afgelopen week. Wat hij bedoelde was dat hij met de kennis van nu, de ervaringen uit het verleden een andere insteek kan geven. Mark Rutte heeft zijn Zon in het teken Waterman staan, het liberale teken. Het teken die heerst over gelijkwaardigheid, idealisme en ruimte maken voor nieuwe vormen.

Astrologisch gezien is dit vernieuwende beeld te zien in de samenstand van diverse planeten in de tekens Waterman (Lucht) en Steenbok (Aarde). Steenbok staat voor de regels en Waterman voor de vrijheid, waar de Nederlander zoveel behoefte aan heeft. Deze zes dubbele conjunctie, die verspreid is over de twee tekens, waarvan een aantal planeten een sterke vierkant verbinding met Mars en Uranus in het teken Stier maken, geven de waanzinnige rellen in ons land weer, en over de hele wereld.
Saturnus, de planeet die bij Steenbok hoort, maakt een zeer dynamische verbinding naar Mars (politie) en Uranus (de relschoppers), de planeet die bij Waterman hoort. De maatschappelijke spanning loopt op naar heftige confrontaties en uitingen van geweld. Jupiter loopt nog op met Saturnus in het teken Waterman, dat helpt zeker mee in het GROOT maken. Grote spanning, groots plunderen en groot in het licht zetten omdat de Zon op dezelfde graden staat. Volle Maan op 28 januari met de Zon in Waterman en de Maan in Leeuw: Hoe krijgen we onze vrijheid terug en hoe komen we op voor dat waar we zo trots op zijn?

Zo dus:
Ik lees en zie en hoor hoe de relschoppers de steden vernielen. Ik zie emoties, zoals boosheid en verdriet, maar ik zie ook mensen die opstaan om iets te doen voor anderen en met elkaar. De buurt die meehelpt om schoon te maken, de voetbal supporters die in grote getalen aanwezig zijn om de stad veilig te houden en de crowdfund acties die gestart zijn om de ondernemers te helpen. De burgemeesters die aan het woord zijn en samenwerken. Samen is het woord wat hier bij hoort en wat de bedoeling is van dit hele proces waar we inzitten. Samen geldt ook voor alle ondernemers, samen jullie ondernemingen op poten zetten, mét een andere insteek.

Zondag 31 januari is de planeet Mercurius, de boodschapbrenger gaan teruglopen. Althans dat lijkt door de draaiingen gezien vanuit de Aarde. Meer aandacht voor onze innerlijke wereld en het was duidelijk dat het geweld dat weekend onder controle was. Geen energie meer verspillen, maar keuzes gaan maken en daar werkelijk iets mee doen. Al ben ik me ook zeer bewust van het feit dat deze periode met regelmaat anders zal zijn als ik denk. Verwacht het onverwachte is duidelijk aanwezig.

Het is een heftige tijd voor ondernemingen, maar ik zie ook al dat veel ondernemers creatieve of totaal andere besluiten hebben genomen. Het gaat NU over DOEN, het hoe precies en op welke manier komt later pas aan de orde. Concentreer je op je eigen wensen/focus, verbeter dit naar nog meer kwaliteit en wees gericht op het maatschappelijke doel. Blijf zoeken naar wat kan WEL en wat goed is voor de Aarde.

Veranderingen: HET MOET

Vanaf begin oktober 2020 zijn er overal protesten geweest, met of zonder geweld. Saturnus is namelijk het teken Waterman in gelopen, na twee jaar van een samenstand met Pluto te hebben gehad in het teken Steenbok. De bestuurlijke macht zal zijn uiteindelijke transformatie moeten ondergaan: Het moet echt anders: WATERMAN

Lenie Kelder
Kernkracht Advies

Astrologie & Coaching

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.