image Jij bent ZO Veelzijdig image Review: The E-Myth Revisited

Netwerken in Noord-Holland

Netwerken is een belangrijk aspect van het ondernemerschap. Dat benadrukken we wel vaker. Niet alleen (eigenlijk: vooral NIET) om nieuwe klanten te verwerven, maar vooral om in verbinding te gaan met anderen. Want iedereen kan een potentiële klant, ambassadeur, inspirator, leraar of luisterend oor zijn. Voor wie alleen onderneemt vanuit een thuiskantoor, is netwerken ook onmisbaar uit sociaal aspect. Al was het maar omdat het gewoon ZO fijn is om af en toe met mensen te spreken die in hetzelfde schuitje zitten.

Er zijn veel verschillende manieren om te netwerken en om je netwerk uit te breiden. Online of live. Georganiseerd of spontaan. Wil je echt op zoek naar andere ondernemers om mee te sparren en van te leren (en eventueel, maar niet in de eerste plaats, klanten van te maken), dan kun je je ook aansluiten bij een netwerk-/ondernemersverenigingen of -clubs. ZOals onze eigen ZOéén netwerkclub.

Alleen al in onze regio, zijn er veel verschillende netwerkorganisaties. Allemaal met hun eigen programma, voorwaarden,  samenstelling en ‘karakter’. Velen organiseren regelmatig openbare activiteiten om als niet-lid te kunnen kennismaken en de sfeer te proeven. Al dan niet op uitnodiging van een lid. Dat is goed om eens te proberen, want niet elke organisatie past bij jou en jouw bedrijf.

We zetten hier een aantal organisaties* uit onze eigen regio (Alkmaar e.o.) voor je op een rijtje. Bedenk goed wat je zelf zoekt in een netwerkclub en bezoek dan één van de bijeenkomsten om uit te vinden of het iets voor jou is.

* De organisaties staan op alfabetische volgorde. De teksten zijn overgenomen van de respectievelijke websites van de organisaties. Het kan zijn dat we een organisatie zijn vergeten, we pretenderen niet alle netwerkclubs in de regio te kennen. Als je een club/vereniging/organisatie mist in het lijstje, laat het ons dan weten.

Netwerkverenigingen in regio Alkmaar

BNI

BNI, Business Network International, is een van oorsprong Amerikaanse organisatie: “The World’s Largest Referral Networking Organization”. Met wereldwijd meer dan 10.000 chapters (groepen) en meer dan 291.000 leden. Ook in onze regio zijn er diverse chapters actief. Vanaf de website van BNI Noord-Holland:
BNI® is gestart in 1985 en is een beproefde zakelijke netwerkorganisatie. Onze leden zijn professionals die elkaar helpen om hun bedrijf te laten groeien. Dit doen ze onder andere door zich te committeren aan onze voornaamste kernwaarde, Geven Loont®. Wekelijks komen er wereldwijd duizenden mensen samen, leden ontmoeten andere vertrouwde ondernemers om langdurige relaties op te bouwen en elkaar kwalitatief goede aanbevelingen te geven. Een lidmaatschap van BNI® geeft je onder andere toegang tot verschillende zakelijke trainingen en de mogelijkheid om te netwerken en zaken te doen met honderdduizenden BNI-leden wereldwijd.

De chapters van BNI bieden per branche slechts 1 lidmaatschap (vandaar meerdere chapters in een regio) en hebben verschillende voorwaarden waaraan moet worden voldoen. De verplichtingen en verantwoordelijkheden die het lidmaatschap vragen, ziet BNI als de kracht van het netwerk.
Kennismaken tijdens één van de wekelijkse bijeenkomsten (veelal ontbijt), kan alleen op uitnodiging. Die is aan te vragen op de website van de regionale BNI Noord-Holland.

CommunicatieNetwerk Noord-Holland

Ontwikkelingen in marketing & communicatie gaan razendsnel. Als professional wil je bijblijven en je kennis op peil houden. Daarom biedt Communicatienetwerk Noord-Holland (CNNH) haar leden een platform om nieuwe inzichten op te doen en inspiratie uit te wisselen. Communicatienetwerk Noord-Holland (CNNH) is opgericht in 2001. Het CNNH creëert een omgeving waar marketing- en communicatieprofessionals, werkzaam of woonachtig in Noord-Holland, elkaar ontmoeten.

Fem2Business

Fem2Business is dé no-nonsense netwerkorganisatie voor vrouwelijke ondernemers en/ of in een leidinggevende functie uit Noord-Holland. Wij zijn een netwerk dat leden helpt aan goede contacten en bijdraagt aan hun professionele ontwikkeling.
Fem2Business organiseert regelmatig activiteiten die ook openstaan voor niet-leden om kennis te maken. Sinds kort organiseren ze ook een maandelijkse koffieochtend in Schagen.

Goed Contact

Goed Contact is een professioneel en zakelijk netwerk voor vrouwen in de BUCH-gemeenten en omstreken, gericht op beroepsmatige- en ondernemersvaardigheden en persoonlijke ontwikkeling. Het lidmaatschap van Goed Contact staat open voor vrouwelijke ondernemers en vrouwen met een leidinggevende, management- of directiefunctie en is vooral bedoeld om kennis te maken en kennis en ervaring te delen.

INTO Businessclub

De INTO Businessclub is een ondernemersclub verbonden aan het ondernemersmagazine INTO Business. Van de website: Word lid van de INTO businessclub en verrijk je netwerk. Met onze club verbinden wij ondernemers met elkaar, maar we inspireren ook. Naast bedrijfspubliciteit op hoog niveau willen wij ondernemers met bijzondere verhalen en ervaringen op creatieve en vernieuwende ideeën brengen. Dat doen we op onze lanceringen: netwerkbijeenkomsten waar de presentatie van weer een gloednieuw magazine van INTO business gepaard gaat met gastsprekers, stands en gelijkgestemden. Dat zijn ondernemers die net als jij weten wat the beautiful every day hustle of business inhoudt.

Het NON

Het NON (Noord Noord-Hollands Ondernemers Netwerk) is een netwerk voor ondernemers in de Kop van Noord-Holland en Noord-Kennemerland, dat de leden in staat stelt elkaar regelmatig te ontmoeten, in een zakelijk en plezierige sfeer. Het NON faciliteert het uitwisselen van algemene en branche-specifieke kennis en ervaringen op ondernemersvlak. Hierop stemt Het NON zijn activiteiten af. De netwerkbijeenkomsten die regelmatig worden georganiseerd leiden ertoe dat ondernemers elkaar echt leren kennen, waar mogelijk kennis delen en eventueel samenwerken. Het NON is de bindende factor tussen ondernemers in Noord-Holland Noord en Noord-Kennemerland, afkomstig uit verschillende branches, met verschillende specialismen en een bedrijfsomvang die varieert.
Het NON organiseert maandelijks een netwerkborrel die ook voor niet-leden toegankelijk is.

OSRA

De Ondernemers Sociëteit Regio Alkmaar (OSRA) is opgericht in 1986 en is in meer dan 35 jaar uitgegroeid tot een actieve, professionele organisatie. Warm, levendig en verbindend zijn onze kernwaarden. Het doel van de OSRA is om op informele wijze contacten tot stand te brengen in ondernemend Alkmaar en omgeving. Ook ondernemers van buiten Alkmaar zijn dus van harte welkom. De OSRA houdt per jaar ongeveer 8 activiteiten. Van inspirerende sprekers tot gezellig borrelen. De OSRA is kenmerkend door haar laagdrempelig en toegankelijk beleid.

Professionalista

Professionalista is dé online zoekmachine waar opdrachtgevers vrouwelijke, zelfstandige professionals kunnen vinden op expertise en persoonlijkheid. Sinds kort biedt Professionalista ook de Professionalista Businessclub. Voor vrouwelijke ondernemers uit alle branches. Netwerken door een effectieve combinatie van meerdere maandelijkse online en offline meetings. Elkaar empoweren EN laten groeien.

Urban Nomads Club

De Urban Nomads Club is een zogeheten ‘sharing workspace’ in het centrum van Alkmaar. Zij verhuren vaste en flexibele werkplekken en ruimtes voor vergaderen, coachen, trainingen e.d. Daarnaast heeft de Urban Nomads Club ook een eigen community en organiseren ze regelmatig activiteiten voor hun ondernemende leden en introducees.

Vrouw in Bedrijf Alkmaar

Vrouw in Bedrijf Alkmaar (ViB Alkmaar) is een zakelijk netwerk voor vrouwelijke ondernemers en managers in Alkmaar en omstreken. Dit netwerk wordt door leden vormgegeven om nieuwe kansen en uitdagingen te creëren op zakelijk en persoonlijk vlak. Doel van het lidmaatschap is dat vrouwen elkaar en hun bedrijven leren kennen, zodat optimaal van elkaars kennis en ervaring gebruik wordt gemaakt. Vrouw in Bedrijf Alkmaar is een zakelijk én informeel netwerk.
Om een keer kennis te maken met ViB Alkmaar tijdens een event, kun je het beste contact met ze opnemen via de website.

ZOeen

Natuurlijk mag onze eigen ZOéén netwerkclub van Zij Onderneemt niet in dit rijtje ontbreken. Met inmiddels 160 leden en een maandelijkse netwerkochtend waar elke keer zo’n 30 vrouwen kennis delen en elkaar verder helpen en inspireren. Elke ondernemende vrouw, lid of niet, ondernemer of (nog) niet, is altijd van harte welkom op deze netwerkochtenden. Meer info HIER.

N.B. Naast de bovengenoemde organisaties zijn er ook talrijke winkeliersverenigingen en bedrijvenverenigingen die verbonden zijn met een lokaal winkelgebied of bedrijventerrein (zoals bijvoorbeeld de ondernemersverenigingen Beverkoog en Boekelermeer). Ook zijn er diverse overkoepelende organisaties, veelal geïnitieerd vanuit de gemeente (zoals Ondernemend Heiloo en Bedrijvenvereniging Heerhugowaard- BVHHW). Informeer hiervoor ook eens bij je gemeente of bij de KvK.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.