image Van ‘grote knecht’ naar ‘kleine baas’. Even schakelen.. image Werk je AAN of IN je bedrijf

Wat voeg jij toe?

Het lijkt een eenvoudige vraag, maar denk er eens over na: Wat voeg jij toe?
Met jouw bedrijf, in het leven of in de onderneming van anderen? Wat is jouw ultieme toegevoegde waarde waarvoor mensen juist naar jou toe zouden moeten komen? Wat is jouw expertise, jouw manier van inspireren, de beleving die je biedt met jouw bedrijf? Wat blijft er ‘hangen’ en wat -heel concreet- lost een probleem op van de ander?

De meeste mensen en bedrijven zijn vooral op zoek naar toegevoegde waarde op de volgende gebieden:

  • meer geld verdienen en kosten besparen
  • beter presteren met minder stress
  • tijd besparen
  • fijne relaties hebben en zich verbinden met hun omgeving
  • energie hebben en genieten
  • er goed uitzien

De vraag aan jou is: wat kun jij voor wie bieden en op welke manier?
Hoe concreter je dit kunt maken, hoe beter. En hoe groter het probleem van iemand, hoe eerder ze klant zullen worden bij jou.

Geen kledingstuk, maar uitstraling
Je koopt zelf bijvoorbeeld geen mooie jurk, maar een fantastische uitstraling mét fijne complimenten. Je koopt geen diner maar wilt graag een echte eetbeleving waar je het nog lang over hebt. Of je maakt weinig winst en schakelt een expert in om geld te besparen, waardoor je meer geld overhoudt om jezelf en je bedrijf verder te laten groeien. En datzelfde geldt natuurlijk voor jouw klanten. Wat ‘kopen’ ze bij jou? Misschien wordt het tijd om eens kritisch te kijken naar de toegevoegde waarde(n) in jouw bedrijf en jouw leven. Is de toegevoegde van jouw bedrijf voor jezelf en voor anderen duidelijk? Als een probleem op een fijne manier wordt opgelost en het meer waarde in iemands bedrijf of leven brengt, dan hebben mensen daar immers geld voor over. Als je dit weet dan kun je het ook overbrengen.

door Stefanie Hoogland

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.