image September is het andere Januari – 6 redenen waarom image Wanneer trek jij aan de financiële bel?

September is het andere Januari – 5 praktische tips

In een eerder blog hebben we al gesproken over deze uitspraak van schrijver Gretchen Rubin: September is het andere Januari. Na een ontspannen zomer en aan de start van een nieuw schooljaar, voelt het als het begin van een nieuwe periode, een nieuw jaar. Vol beloftes van nieuwe mogelijkheden, nieuwe plannen, nieuwe gewoontes.

In dat blog schreven we waarom het ZO goed werkt om September op te pakken als nieuw begin. Wil jij ook deze maand gebruiken als frisse start, dan geven we je hier ook nog wat praktische tips.

Tips voor een frisse start in September:

 1. Start letterlijk met een schone lei door een nieuwe agenda te kopen. Er zijn naast de standaard schoolagenda’s ook voldoende ‘volwassen’ agenda’s die halverwege het jaar starten. Deze z.g. 18-maanden agenda’s lopen veelal van juni/juli tot december van het jaar daarop.
 2. Denk terug aan de voornemens die je had genomen in januari en niet hebt kunnen doorzetten. Probeer daarvan 1 voornemen weer nieuw leven in te blazen. Zonder spijt, excuses of schaamte, geef het gewoon weer een nieuwe kans.
 3. Probeer het zomer/vakantie-gevoel zo lang mogelijk vast te houden, door een aantal zomerse gewoontes af en toe weer op te pakken:
  • Drink je kopje koffie in de tuin of neem een cappuccino op een terras in de buurt en gun jezelf even een momentje zonder telefoon of laptop
  • Eet ’s avonds lekker buiten in de tuin
  • Probeer iets nieuws (een nieuw gerecht of restaurant) of bezoek een museum/attractie/bezienswaardigheid in je eigen regio waar je nog nooit geweest bent
 4. Schrijf al je ideeën en plannen op die deze vakantie in je zijn opgekomen. Lees ze door en pak er een paar uit die bij je blijven hangen en ga ermee AAN DE SLAG! Een handige tool hierbij is ons werkblad ZO Doe je Dat #17 – Overal Kansen*.
 5. Fris je netwerk op voor meer inspiratie en nieuwe mogelijkheden:
  • Kijk of er interessante netwerkbijeenkomsten in je regio zijn (bijv. onze ZO Koffietijd!) en meld je aan
  • Ga je lijst met LinkedIn contacten door en maak een koffie-afspraak met mensen die je al een hele tijd niet hebt gesproken. Geeft altijd nieuwe inzichten.

 

* De ZO Doe je Dat-werkbladen zijn gratis voor ZOéén-leden, maar dit keer kun je ook als niet lid dit praktische werkblad hier gratis downloaden. KLIK HIER!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.