image Elk moment een goed moment image Waar is de kleur gebleven?

Nieuwsbrieven: leesvoer of spam

Op hoeveel digitale nieuwsbrieven ben jij geabonneerd? En hoeveel lees je er daadwerkelijk? Of heb jij je na 1 of 2 mails al weer uitgeschreven?
De digitale nieuwsbrief is nog steeds één van de meest gewaardeerde middelen voor klantcommunicatie. Gewaardeerd zowel door de verzender (het bedrijf), maar vooral door de lezer (de –potentiële- klant)!

Ga eens na welke nieuwsbrieven jij het liefste leest en waarom. Veelal zijn dat mailings met een mengeling van informatie, handige tips, leuke weetjes en aanbiedingen.
De vorm, de inhoud, maar ook de frequentie van een nieuwsbrief bepalen veelal het succes. Te vaak (meerdere keren per week) wordt meestal niet zo gewaardeerd, tenzij je echt elke keer iets informatiefs te melden hebt. En alleen maar reclame en aanbiedingen in elke nieuwsbrief, kan ook tegen je werken. Een mooie mix werkt eigenlijk het beste.

Maar het kan ook flink misgaan. Vooral als een bedrijf niet goed de wettelijke regels kent en door de ontvangers wordt aangemeld bij Spamklacht.nl Dat kan zelfs een behoorlijke boete opleveren.

Wist je dat in elke nieuwsbrief die je verstuurd, een duidelijke en directe mogelijkheid moet staan voor lezers om zich uit te schrijven?!

Of je het nu in een speciaal nieuwsbrief-programma maakt of gewoon via je email-programma (bijv. Outlook) verstuurd.

De nieuwsbrieven die wij graag lezen zijn o.a. die van Marie Forleo en van Lifehacking. Of, op meer persoonlijk vlak, die van Flavourites.
Welke nieuwsbrieven lees jij altijd met veel plezier, zodra die in je inbox ‘vallen’? Wij zijn benieuwd naar jouw tips!

Wil je meer weten over de (wettelijke) regels en best werkende vormen van nieuwsbrieven, schrijf je dan in voor de praktische workshop die ik op donderdagavond 16 januari geef.
Zelf aan de slag met het handige (gratis) online programma Mailchimp (waar ook wij onze nieuwsbrief mee maken!), dan is de aanvullende workshop op 30 januari misschien wat voor jou.

Schrijf je je voor beide workshops in, dan ontvang je een mooie pakketkorting van 10%.

N.B. Deze korting geldt ook voor ZOéén leden, bovenop je ledenkorting!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.