image Nieuwsbrieven: leesvoer of spam image Stap terug nemen om vooruit te komen

Waar is de kleur gebleven?

tn_Hallo_2014-2

Afgelopen 6 januari trapte ondernemend Noord Holland het nieuwe jaar af met het Hallo2014! netwerkevent. Maar liefst 700 ondernemers kwamen op het event af. Wat schetst dan toch mijn verbazing? Het gebrek aan kleur op zo’n bijeenkomst. Vooral de mannen hebben er een handje van om zich in (zeer) donkergrijs of zelfs zwart te hijsen. Maar ook vrouwen hullen zich graag in het zwart, want het kleed zo lekker af.

Zeg het met kleur
Een nieuwjaarsbijeenkomst biedt een nieuwe ronde, nieuwe kansen. Oude en nieuwe bekenden een goed, gezond en vooral succesvol jaar wensen. Dat is toch wel vooral het doel. Het gebrek aan kleur in de kleding van de aanwezigen stond echter haaks op de gedachte om in verbinding te komen, nieuwe mensen te leren kennen en een open houding ten toon te spreiden. Want zwart is afstandelijk, gesloten en zegt eigenlijk ‘hou afstand’. Terwijl je al met een beetje kleur zoveel meer kan ‘zeggen’.
Met een jasje of zelfs een sjaal in een goede passende kleur, maak je van dat mooie afkledende zwarte jurkje een sprekende outfit. Kies een kleur die bij je past en die overbrengt wat jij wil zeggen. Neem nu (zacht) roze; vriendelijk, toegankelijk en verbindend. Of rood: actief, krachtig en een kleur om op te vallen. En is dat niet wat je eigenlijk wilt tijdens zo’n event?

En wat een voordeel dat wij vrouwen zijn; wij kunnen zo fijn ‘spelen’ met accessoires, met kleur en stijl. Wij hebben in dat opzicht meer vrijheid dan onze mannelijke collega’s.

In de herkansing met kleur
Dus laten we in de herkansing gaan; er zijn nog genoeg netwerkbijeenkomsten de komende maanden. Op 6 maart is er in ieder geval het NH Supervrouwen event (waar 2 van de ZO-partners natuurlijk ook bij aanwezig zijn). Een bruisende bijeenkomst met plek voor 400 vrouwen die elkaar inspireren en de verbinding aan gaan. Laten we er met zijn allen een kleurrijk geheel van maken om de positiviteit erin te brengen!

Eerste hulp bij kleur
Durf je niet zo goed het veilige zwart te verlaten? Twijfel je over welke kleuren bij je passen of welke kleuren goed combineren? Dan kun je bij Zij Onderneemt terecht voor een imagocheck, kleuranalyse of –advies. Of schrijf je in voor de uitgebreide netwerk-workshop: hoe bereid je je voor op het netwerken, hoe sta je sterk, hoe vertel je je verhaal enz. Inclusief advies over je powersuit!
Komende netwerk-workshop is op 6 maart, voorafgaand aan het NH Supervrouwen event!

[product id=”1939″ sku=””]

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.