image Review: The E-Myth Revisited image Factureren – ZO doe je dat!

Afscheid Stefanie

Aan het einde van dit jaar ga ik Zij Onderneemt verlaten.

Wat begon tijdens de boekpresentatie van mijn eerste boek Geef jezelf een break mama! (link?) met (toen nog) 4 enthousiaste vrouwen, bestaat nu alweer bijna 10 jaar! We wilden ondernemende vrouwen adviseren, inspireren en ondersteunen om te ondernemen op hun eigen wijze: succesvol ondernemen en fijner leven. Met name na de invoering van ons lidmaatschap en door onze online sessies tijdens de Coronaperiode heeft het ledenaantal een enorme vlucht genomen.

Maar zoals Zij Onderneemt in die 10 jaren zich heeft ontwikkeld, zo heb ook ik mij ontwikkeld. En nu is het voor mij tijd om mij op andere dingen te richten. Een jaar geleden heb ik Natasha laten weten dat ik wilde stoppen. We hebben dus een jaar de tijd gehad om aan het idee te wennen. Natasha is al jaren de drijvende kracht achter Zij Onderneemt en ik ben de afgelopen jaren al meer naar de achtergrond gegaan.

Mooi blijft het om te zien hoe goed de koffie-ochtenden bezocht worden, hoe jullie elkaar weten te vinden en hoe we blijven proberen iedereen steeds een stap verder te brengen. Bij het lidmaatschap hoort ook het boek De Flamingo Factor, het boek wat ik een jaar na mijn eerste boek voor Zij Onderneemt schreef.

Trots ben ik ook op de academie, de koffie-ochtenden elders in het land en de ondersteuning van onze VA’s. Ook hebben we mooie projecten gedaan samen met de gemeente Alkmaar; Start met Ondernemen, Ondernemen Werkt, bezoek van de burgemeester en Internationale vrouwendag met Womanlink. Zij Onderneemt blijft een mooi concept.

Ik zal altijd Zij Onderneemt blijven volgen en proberen bij de koffie-ochtenden langs te komen. Wat nog makkelijker is, nu ik een eigen werkplek heb in De Ondernemerstuin.

Ik wens jullie succes en wil met name Natasha enorm bedanken voor de fijne en inspirerende samenwerking en zij gaat op haar eigen wijze verder met Zij Onderneemt.

Hopelijk zien we elkaar nog op één van de komende bijeenkomsten.

Met ondernemende groet,

Stefanie

5 comments
 • Monique
  REPLY

  Stefanie,

  Ik wens je succes. We hebben elkaar nooit live ontmoet, maar ooit in een zoomroom.

  Ik was verward, jij zei, nee een multipotential.

  Je gaf me de bevrijding!

  Ik masseer lekker door, maar daarnaast voel ik me nergens meer schuldig om.

  Ik lees, leer en volg zoveel. Voor mezelf! En daardoor voor mijn klanten en mensen om mij heen.

  Voor mij was je de juiste vrouw op het juiste moment.

  Dank daarvoor.

  Monique

 • Gineke
  REPLY

  Heey lieve Steef!

  Jee wat een beslissing om datgene wat je zo lang met veel plezier hebt gedaan.

  Maar ik begrijp ook dat er heel veel andere leuke uitdagingen zijn om je op te richten.

  Ik vond het superleuk om elkaar na zoveel jaren Randstad weer tegen te komen en ik wens je heel veel succes met alle nieuwe dingen die er op je pad gaan komen.

  We gaan elkaar vast nog wel spreken,

  Groetjes
  Gineke

 • Monique Helfrich
  REPLY

  Dankjewel Stefanie, voor alles wat je voor Zij Onderneemt hebt betekend! Jij bent een mooi voorbeeld van een Zij die Onderneemt. Daarin wens ik je verder veel werkplezier en interessante ontwikkelingen toe.

  Tot ziens op de koffie-ochtenden of elders.

  Lieve groet,
  Monique Helfrich

 • Lies
  REPLY

  Goedemorgen Stefanie, dank voor je inzet bij Zij Onderneemt. Ik ga graag naar de bijeenkomsten en doe er elke keer weer leuke contacten op. Jij heel veel succes met je eigen onderneming. Wie weet zien we elkaar nog bij de koffie-ochtenden maar zeker op 8 december.

  Groet,
  Lies van Diepen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.