image Online klant contact image Online leren

Van de sterren en Lenie, deel 2

Leden van ZijOnderneemt, zie de enorme snelheid van het nieuws op dit moment. Terwijl ik mijn blog aan het schrijven ben verandert de situatie al weer, een dag later is oud nieuws. Dat is het teken Ram, zijn leiderschap is hard nodig om snel beslissingen te kunnen nemen. Een beslissing die niet juist is moet meteen herstelt worden. De Zon gaat op 20 april het teken Stier in, dan kan er verder ontwikkelt worden. Stier heeft het teken Ram nodig om een begin te maken. Ram is de voortdurende vernieuwer, Ram neemt impulsieve beslissingen.
Het onverwachte heeft toegeslagen, neem het zoals het komt, verbind je impuls met je intuïtie. Accepteer wat er is, wat niet past zal verdwijnen, leer van het verleden, hoe heb je toen gehandeld?
Tegenslag komt van buiten, de rust en het antwoord hoe het op te lossen zit van binnen, ervaringen komen nu van pas. Een nieuwe cyclus is aangebroken (Ram) en dat kan alleen als het oude opgeruimd wordt (Pluto).
Het is een zeer ongunstige periode voor zakelijk ondernemen, de economie stort in. In 2019 waren er economische spanningen tussen de VS en China en tussen de VS en IRAN, waardoor er 1 miljard vluchtelingen vastzitten. Wat als daar het virus overheen gaat? Veel staat ons wereldwijd nog te wachten, onderneem en leef.

Politieke/economische situatie deel 2
In tijden van crisis is iedere dialoog van belang om tot een gezamenlijke stelling te komen.

Ram, niet denken maar doen.
Op dit moment loopt de Zon door het teken Ram, de pionier, die anderen nodig heeft om zijn ideeën uit te werken. Ram is de voortdurende vernieuwer, neemt impulsieve beslissingen en richt zich daarna al snel op andere elementen. Alles wordt direct omgezet in daden en over de gevolgen wordt niet nagedacht. Met een enorme daadkracht zoekt hij de strijd en de confrontatie. Hij meet zich met de zwakkeren, hij daagt zijn medemens uit. Alles wat met lef en moed te maken heeft valt onder zijn gebied. De Ram haalt plezier uit zijn onstuimige temperament, daarom is hij: overmoedig, spontaan, ondernemend en strijdlustig.

In deze huidige coronacrisis wordt om veel Ramkracht gevraagd. Er dienen telkens zeer snel besluiten met vergaande gevolgen genomen te worden, bijvoorbeeld over het sluiten van scholen of het toekennen van werktijdverkorting. Ram combineert zijn moed met bliksemsnel handelen. Tot ieders verbazing is het kabinet tot snelle, diepgaande besluiten gekomen op 16 maart 2020, door premier Mark Rutte verwoord in een historische televisietoespraak, die door zeven miljoen mensen werd bekeken. De scholen gingen dicht en er kwam een massief steunpakket voor ondernemers waarvoor het kabinet de staatskas sterk aanspreekt. Toch getuigt het kabinetsoptreden niet van blinde paniek of ondoordacht handelen, het kenmerk van de naïeve Ram. De sociaal economische driehoek, gevormd door de ministers van Financiën (Wopke Hoekstra, Weegschaal)), Sociale Zaken en Werkgelegenheid (Wouter Koolmees, tevens vicepremier, Vissen) en Economische Zaken en Klimaat (Eric Wiebes, Vissen) vormen samen, aangevoerd door premier Mark Rutte (Waterman), een hecht team. In het politieke spectrum werden zij na de presentatie van de economische steunmaatregelen geprezen voor hun daadkracht en snelheid (Ram). Deze corona-tijd vraagt om uitzonderlijke maatregelen in uitzonderlijke tijden. Dat is een kolfje naar de hand van de risico-zoekende Ram, die elk avontuur aandurft.

8 april vindt er een Volle Maan in Ram/Weegschaal plaats.
De Maan in het teken Weegschaal wordt vol in het licht gezet door de Zon in het teken Ram: IK-expressie versus relatiebehoefte
Beide tekens zijn gericht op een samenwerking die evenwichtig brengt, samen kunnen ze geweldige prestaties verrichten. De Ram pioniert en neemt het risico, de Weegschaal haalt de overdreven energie er af en maakt het verlangen van anderen zichtbaar. Op die manier werken zorgt constant voor herstellen wat niet goed gaat.
Dat is op dit moment precies wat we nodig hebben en waar de samenstanden in het teken Steenbok om vragen (1ste blog). Hebben we genoeg aan drie maanden om dat voor elkaar te krijgen? Wat heb jij nodig om dit voor elkaar te krijgen?
De Zon staat symbool voor zelfstandigheid en de ontwikkeling van een eigen stijl.
De Maan staat symbool voor veiligheid, vruchtbaarheid en zorgzaamheid. Waar het volle licht op schijnt op 8 april is dat de politiek en de wetenschap het wereldwijd eens moeten worden. Nu de ontwikkelingen al bedenken (Ram) en ervoor zorgen dat er balans ontstaat (Weegschaal). Veel inzet tonen, gebeurd ook bij jou?

Ram is leren balans vinden in krachtmetingen en harmonie. Dan kan zijn leiderschap een bron van energie voor anderen zijn. Ongeduld hoeft geen bedreiging te zijn, het is zoeken naar spontane ambities. Hij mag eigenzinnig en impulsief zijn, als het maar gericht is op veranderingen aanbrengen en uitdagingen aangaan.
Fouten maken mag, het herstel daarna zal des te doeltreffender zijn.
Mars hoort bij het teken Ram, de planeet van het strijden voor, maar ook van oorlog en sport. Deze planeet loopt op dit moment door het teken Waterman. Met alle kracht die aanwezig is zoveel als mogelijk testen, clusteren en ontdekken wie de verspreiders zijn.
Er is moed voor nodig om de collectieve angstpatronen om te zetten in creatief en oprecht handelen.

Waterman: Gelijkwaardigheid en broederschap is er als men inziet dat een ieder zijn eigen behoefte- en waardepatronen heeft.
Omgaan met hervormingen? Dat kan een Waterman wel, wetenschappelijk denken kan zomaar een talent zijn. Idealisme en ruimte maken voor nieuwe vormen staan hoog op zijn lijst. Dit teken staat voor vrijheid en gelijkwaardigheid.

Onze leider Mark Rutte heeft zijn Zon in het teken Waterman staan, de liberaal.
22 maart 2020 is Saturnus het teken Waterman ingegaan. Jupiter zal dat eind december van dit jaar doen en Pluto volgt in 2024.

Het duurt dus nog een tijd voordat Pluto in Waterman gaat lopen en tot die periode zullen we dieper gaan, om bij de diepste piek pas weer op te kunnen bouwen. De laatste loodjes wegen het zwaarst. De kille, niets ontziende uitwerking van Pluto in Steenbok manifesteert zich in vol ornaat. Steenbok heerst onder andere over organisaties en structuren, en deze worden zichtbaar afgebroken. Onder deze invloed worden verantwoordelijkheden doorgeschoven van (overheid)instanties naar de burger. Een ieder draagt zijn eigen verantwoordelijkheid, de overheid kan alleen nog maar het draaiboek in elkaar zetten. Pluto is de dood van het oude. Dit proces ging stap voor stap (Saturnus) om paradoxaal genoeg in een steeds rapper tempo te eindigen.

We zijn voortdurend in een vorm van crisis geweest vanaf 2008, het moment dat Pluto het aardse, pragmatische teken Steenbok inliep. Jullie hebben kunnen lezen in de vorige blog dat Saturnus in 2017 zich aansloot bij Pluto en Jupiter deed datzelfde eind van het jaar 2019.

Deze periode is een test op vertrouwen hebben, sky high is voorbij. Vraag jezelf af wat haalbaar is voor jou en de mensen om je heen, Wat zijn je mogelijkheden, ruim op wat niet meer nodig is. Pluto, Saturnus en Jupiter werpen ons op onszelf terug. Het thema is te zien in jouw persoonlijke horoscoop, het gebied waar deze standen invallen.

Samenwerken en elkaar ondersteunen is nodig, we zijn nog niet bij het dieptepunt aanbeland.
Als je iets echt wilt vind je een manier
Zo niet, dan vind je een excuus.

Warme groet, Lenie Kelder www.kernkrachtadvies.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.