image Online leren image Thuiswerktips voor ondernemers

Van de sterren en Lenie, deel 3

Beste ondernemers, het is mooi weer, de zon schijnt, een opruimknobbel wordt geactiveerd. Een boekenplank was aan de beurt, daar kwam ik één van mijn favorieten tegen: de Nieuwe Aarde, van Eckhart Tolle. Wat kunnen we de tips die daar in staan op dit moment goed gebruiken. Kunnen we nu al zien wat onze kansen zijn, zien wat van werkelijke waarde voor ons is? We zitten al midden in de recessie, we kunnen al zien dat er werkeloosheid komt en economische krimp. Ik las dat er wereldwijd een ingeschatte schuld is van rond de 253 biljoen. We zullen wel moeten veranderen, samenwerken en blijven letten op onze gezondheid. Onze leefstijl omzetten in meer ecologische balans.
De diepere economische val is in aantocht, ik verwacht rond 8 á 9 maanden nodig hebben om weer op weg te gaan naar een beetje inzicht in hoe de vernieuwing eruit zal gaan zien. Verwacht niet teveel en luister naar elkaar. Het keerpunt zal pas succesvol zijn als we standvastig de vernieuwing doorzetten en elkaar als gelijken gaan zien.
Ik wens jullie fijne paasdagen toe, geniet van wat er WEL is.
Veel leesplezier, Lenie

Een kijkje in de toekomst
Als de wereld verandert, verander dan mee

Net als de meesten onder ons ben ik het grootste deel van de dag thuis. Doe mijn ding, zoals werken, tuin en huis opruimen. Iedere dag veel bewegen, het liefst aan het einde van de dag een stuk wielrennen, hardlopen of een lange wandeling maken. Maar ook veel lezen en al het nieuws in me opzuigen. Het boek De Nieuwe Aarde van Eckhart Tolle is 10 jaar geleden voor het eerst uitgegeven, maar is actueler dan ooit! Dit schreef hij, hoe waar is het in het NU:

Eckhart Tolle:

Oorlog tegen ziekte heeft ons de antibiotica gebracht, bacteriën zijn resistent geworden en kunnen epidemieën opleveren, net als virussen. Oorlog is een denkrichting en versterkt de vijand en schept een nieuwe vijand en een nieuw kwaad, die vaak erger is dan het overwonnene.

Het is ondertussen glashelder dat coronavirussen een permanente bedreiging vormen voor de wereldgezondheidszorg. Niemand kan het zich nog veroorloven om niet zwaar in te zetten in de strijd tegen de virusfamilie. Een virus is een infiltrant, zonder dat we het opmerken sluipt het erin. Hij neemt de Plutonische macht over. We worden allemaal gezet op wat heeft macht over jou, in deze absurde tijd nadenken over wat wil je nog WEL. Pluto vraag om transformatie, wereldwijd wordt de mensheid gezet op nadenken over de nieuwe Aarde en HOE we anders moeten omgaan met onze fantastische planeet.

2020 is een keerpuntjaar, er is geen weg meer terug. Pluto in het teken Steenbok, al vanaf 2008 tot 2024, vraagt om puinruimen, dingen tot op de bodem uitzoeken en terugkijken naar de schaduwen van het verleden.
Pluto, Uranus en Neptunus zijn de langzame buitenplaneten, hun baan ligt buiten die van de aarde. Waar zijn we naar onderweg, is heel goed te analyseren als je deze drie volgt. In ieder geval op weg naar een nieuwe cyclus, we staan aan het begin van een nieuw economisch systeem. Het wordt interessant en zichtbaar als:

  • Pluto in 2024 het teken Waterman ingaat,
  • Uranus in 2024/2025 het teken Tweeling inloopt
  • Neptunus in 2025 het teken Ram ingaat.

Dan is in ieder geval de afbrokkelende situatie van nu ten einde. Wees dus nu creatief, want we zijn onderweg naar een Nieuw Tijdbeeld. Vertrouw, wees positief en alert op subtiele signalen (Neptunus). Thema’s ontwikkelen zich, verschuivingen zullen zichtbaar worden. Als deze planeten op de laatste graden van hun teken staan, dan zal het de overgangsfase zich aankondigen. Voor Pluto is dat 2021, voor Neptunus 2023 en voor Uranus medio 2024.

Het gaat nu over kijken hoe we onze levens beter en efficiënter kunnen organiseren. Oude zekerheden zullen verdwijnen en we worden teruggeworpen op onszelf. Maar als we onze krachten bundelen en luisteren naar de boodschap zal deze diepe nood het beste in de mens naar boven halen. Ik vrees, net als Ben Bernanke (ex-gouverneur van de Amerikaanse Centrale bank), dat deze recessie geen twee of drie maanden zal duren, maar minstens twee tot drie jaar. Welk verloop die recessie zal kennen? Dat weet NU nog niemand.

Lenie Kelder, Kernkracht

Het bericht: De corona-economie: ineens zien we wat werkelijk van waarde is, verscheen eerst in Vrij Nederland.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.