image Je verdient wat je jezelf waard vindt image Waarom een Facebook bedrijfspagina?

Wie leest, die blijft bij

Het gezegde “Wie schrijft, die blijft” ken je waarschijnlijk wel. Het betekent dat het geschreven woord altijd blijft bestaan, ook na je overlijden. Voor de lezer vinden we dat net zo gelden: alles wat je leest blijft je bij. Bewust of onbewust, direct of soms nog na jaren. Alles wat je leest kan je verder brengen.

Misschien daarom wel zijn wij zo dol op lezen. We hebben een breed interessegebied en kunnen door van alles geïnspireerd raken; blogs, nieuwsbrieven, (auto)biografieën, studieboeken, boeken over kunst en design, of over wetenschap, romans en zelfs kookboeken (Natasha leest die alsof het romans zijn!). In elk boek, in elke tekst zit wel iets in waarvan je iets leert en wat je op ideeën brengt. Zelfs als je het er helemaal niet mee eens bent.

Wij willen jou graag inspireren met een lijstje van onze favoriete boeken. De oorspronkelijke lijst is heel lang en zal waarschijnlijk blijven groeien, maar hieronder geven we je een aantal tips van boeken die ons de laatste tijd het meest hebben geïnspireerd en/of geleerd of van boeken die wij als een soort persoonlijke bijbel beschouwen vanwege de inzichten die het ons heeft gegeven.

Heb jij tips, plaats die dan hieronder in een reactie. We zijn erg benieuwd!

ZOmaar wat inspirerende boeken:

Welke boeken hebben jou in jouw ondernemerschap of jouw leven geïnspireerd? Van welke schrijvers leer jij steeds waardevolle lessen? Of welk blog of nieuwsbrief weet jou steeds weer op nieuwe inzichten te brengen? Deel jouw tips hieronder.

2 comments
  • Angelique van Gaans
    REPLY

    Ik laat zeker graag een tip na!
    Zeer interessant is het boek: Allemaal Andersdenkenden (omgaan met cultuurverschillen) van Geert Hofstede, Gert Jan Hofstede en Michael Minkov.

    En verder vond ik De meeste mensen deugen van Rutger Bregman in bepaalde opzichten zeer interessant, doordat hij theorieën uit de sociale psychologie van de jaren 80/90 vorige eeuw kritisch tegen het licht houdt in dit boek en uiteraard ook vanuit het standpunt dat de meeste mensen “gewoon” deugen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.