image Gezondheid! image Afscheid nabij

Rondom geïnspireerd

Op 4 oktober jl. vond het evenement Inspiration 360 plaats in de Ziggodome in Amsterdam. Ook de partners van Zij Onderneemt en een aantal ZOéén leden hebben dit event bijgewoond voor een flinke portie inspiratie. Stefanie doet hier verslag van haar indrukken deze avond:

Wat ik van Inspiration360 kreeg? Inspiratie!
Op 4 oktober jl. was ik samen met 7000 mede-ondernemers in het Ziggo Dome op hét ondernemersevent van het jaar, namelijk Inspiration360, Met sprekers als Richard Branson en Al Gore was het een onvergetelijke avond. Met een hoofd en hart vol ging ik weer naar huis. Ik heb weer een paar ideeën om mezelf en mijn ondernemerschap te vernieuwen. Ik deel graag mijn inzichten met jou.

Prinses Laurentien

Prinses Laurentien opende en wat me van haar verhaal bijbleef is dat ze zei dat ze meer geïnspireerd raakt van kinderen dan van ouderen. Kinderen zijn de meest ondergewaardeerde change-agents vindt ze. Kinderen kijken anders tegen uitdagingen aan. Ze houden van simpele, leuke en makkelijke oplossingen. Ga met ze in gesprek was haar boodschap.

Richard Branson

Richard Branson liet vooral zijn persoonlijke kant zien en zijn verhalen over zijn vele honderden bedrijven en stichtingen zijn super inspirerend. Hij begon al op zijn 16e en moest in zijn uitgeverij van tijdschriften al direct vanwege zijn dyslexie delegeren. En dat doet hij nog steeds. Als hij een bedrijf start zoekt hij meteen iemand die beter is dan hij om zijn taken over te nemen. Dat maakt hem vrij om weer nieuwe dingen te bedenken. Delegeren dus.
En ook al is zijn slogan ‘Screw it, let’s do it’, hij erkende wel dat het moeilijker is om een bedrijf te starten als je al verantwoordelijkheden hebt als een gezin en een hypotheek. Richard begon op zijn 16e en had toen nog niets te verliezen. Om er vervolgens aan toe te voegen: ‘maar als je een echt goed idee hebt.. doe het dan, het is zo leuk’.

Bear Grills

Bear Grills is een avonturier met een eigen TV serie op Discovery Channel. Hij is onder andere met president Obama de bush in geweest om te overleven. Hij vertelde hoe hij als jongetje droomde over het beklimmen van de Mount Everest maar toen hij tijdens een crash van een luchtballon zijn rug op drie plaatsen brak leek hij kansloos. Toch revalideerde hij en 12 maanden nadat hij ontslagen was uit het ziekenhuis beklom hij met succes de Mount Everest. Ongelofelijk knap. Zijn boodschap: ga door waar anderen stoppen en werk samen met anderen. En: het verschil tussen ordinary en extraordinary is het woord ‘extra’.

Anita Elberse

Anita is een Nederlandse en doceert aan Harvard over rocksterren en hun marktwaarde. Ze was de eerste die het deed en adviseert iedereen om als een ondernemer te denken; ‘why can’t I?’ En zo krijgt ze ook beroemdheden in haar college’s en is ze zelf een ster aan het worden door erover te vertellen. Zij gaf ook mee dat het pad van een ondernemer of ster niet lineair loopt maar dat je soms zijstappen moet maken en bepaalde werkzaamheden moet doen om bepaalde contacten te krijgen of vaardigheden te leren.

Al Gore

Al Gore zijn verhaal was minder opbeurend met alle klimaatveranderingen en de gevolgen voor de wereld. Toch eindigde hij positief met dat er ook veel goede dingen gebeuren op het gebied van wind- en zonne-energie en het klimaatakkoord van Parijs. We moeten, willen en kunnen veranderen. En besloot hij: after the final no, comes a yes. En, zo gaf hij aan: de kracht die wij hebben om ons aan te passen is een vernieuwende kracht op zichzelf.

Al met al een zeer inspirerende avond met veel om over na te denken. Ik zou willen zeggen:

‘Refresh yourself and the world’

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.