image Ons nieuwe teamlid: Janneke Landman image Trend 2021: Work has left the building

Doelen met impact: de SDG’s

Doe jij al mee voor een SDG? “Een SDG?”, hoor ik je denken. Veel mensen hebben nog nooit gehoord van de SDG’s en toch hebben we er elke dag mee te maken. Een SDG staat voor een Sustainable Development Goal, oftewel een duurzaam ontwikkelingsdoel, vastgesteld door de Verenigde Naties. Dat zijn nog eens doelen met IMPACT!

De Duurzame Ontwikkelingsdoelen zijn in 2015 opgesteld door de Verenigde Naties. Ze lopen tot 2030, het jaar waarin ze bereikt moeten zijn. De SDG’s (zoals ze voor het gemak genoemd worden) zijn een mondiaal kompas voor uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis. Het zijn de opvolgers van de acht Millenniumdoelen, die liepen van 2000 tot 2015.

Er zijn in totaal 17 SDG’s met als doel de wereld een betere plek te maken in 2030. Bij deze doelen moet je denken aan: geen armoede, geen honger, kwaliteitsonderwijs maar ook gendergelijkheid en betaalbare en duurzame energie.

Steeds meer bedrijven zien in dat ook zij een belangrijke rol spelen in het behalen van deze doelen. Zij verbinden hun bedrijfsdoelstelling, naast het behalen van winst, aan het maken van impact. Vaak gekoppeld aan één of meerdere van de SDG’s. Dus vandaar onze vraag aan het begin van dit stukje: Doe jij al mee voor een SDG?

Weet je niet waarom, of en hoe je iets kunt doen met de SDG’s in jouw bedrijf? Kom dan vrijdag 30 oktober naar onze ZO Koffietijd netwerkochtend. We gaan dan, onder begeleiding van Natasha, samen brainstormen over de mogelijkheden van de SDG’s voor jouw bedrijf.

ZO kan ook jij meer impact maken!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.