image Ondernemen met impact – geld verdienen mag! image Online klant contact

Wat zeggen de sterren over deze crisis – Lenie Kelder

Het virus heeft ons overvallen, een Plutonische angst is ontstaan en de krachten van Saturnus hebben ervoor gezorgd dat onze grenzen gesloten worden. Laat het ons uiteindelijk onze kansen zien? En maakt Jupiter het groter dan het is of is het groter dan we kunnen inschatten en zien?
De zorg over een grote recessie van de economische toestand neemt toe, die wel jaren kan duren. Bedrijven vallen om en jongeren hebben naast hun studie geen inkomen meer. Dit is een stuk, geschreven door Damiaan Denys, filosoof en psychiater van de angst. Hij benadrukt dat deze crisis onze controle weghaalt. Deze hele samenleving heeft behoefte aan controle. Het teken Maagd, de planeet Mercurius en Uranus hebben te maken met dit thema. Voor mij een must om deze te volgen en te kijken naar de standen uit het verleden, het nu en de toekomst.
Het woord Virus komt uit het Latijn en betekent een gif die de ziel vernietigt, hij neemt de macht over, hij is een infiltrant (Pluto). Jagen op een bloeiende economisch bloeiende maatschappij is ook een virus, de hackers proberen de macht over te nemen, ook een virus,
Hoe komen we hier medisch, economisch en politiek gezien uit? Laat ik jullie meenemen in het onderzoek wat ik doe en het daardoor wat maatschappelijk inzichtelijk maken. Ik wil 2x per week een korte toelichting geven.

Politieke/economische situatie gezien vanuit de astrologie
In welke situatie wij ons ook bevinden, het is altijd mogelijk deze met een positieve houding te benaderen

Voor mijn werkgebied als coach maak ik gebruik van diverse tools. Ik heb mijn bevoegdheid tot Jung psychologe, ik ben loopbaancoach, relatiecoach en astrologische consultancy na vijf jaar HBO opleiding en jarenlange vervolgtrainingen daarna. Verder werk ik met het principe van Byron Katie Is het waar wat je denkt.

Wat is astrologie: de blauwdruk
De astrologie is als een klok die aanwijst hoe laat is het, het geeft inzicht hoe we geneigd zijn te functioneren, dat is de basis, we bepalen zelf hoe we dat doen.
Astrologie is een poging om verband te zoeken tussen patronen aan de hemel en gebeurtenissen op aarde. Het is een tekening die laat zien hoe de Zon, de Maan en de planeten gegroepeerd zijn op een bepaalde tijd, gezien vanuit een bepaalde plaats op aarde. Voor ieder moment is dit weer anders, omdat alles voortdurend beweegt in een baan om de Zon.

Astrologie is een heel goed middel om te zien welk thema er speelt en welke invulling daar aan geven wordt. Het laat duidelijk zien dat wij zelf de verantwoordelijkheid dragen voor wat ons overkomt. Hoe bewuster iemand leeft, des te meer keuzes er zullen zijn. Wat het lastig maakt is dat een ieder dat doet vanuit zijn eigen waarheid en klopt dat wel voor de ander?

Ik volg al vanaf 2008 de planeet Pluto, die toen in het teken Steenbok is gaan lopen. Ik doe dat met de bedoeling te analyseren wat dit met de mensheid zal gaan doen. De climax zou rond 12 januari 2020 plaatsvinden en daar zitten we nu middenin. Natuurlijk draait het niet om Pluto alleen, alle bewegingen die plaatsvinden moeten daarbij betrokken worden om een totaal beeld te krijgen.

Ik zal proberen niet teveel astrologische termen te gebruiken, begrijp dat er nog veel meer is zoals verbindingen naar andere planeten toe enz. Ik hou het in deze blog bij Pluto, Saturnus en Jupiter, dat zegt al meer dan genoeg:
27-11-2008: Pluto is het teken Steenbok in gegaan en een nieuw tijdperk breekt aan. Vele veranderingen zullen plaats vinden (start was de banken recessie). Politiek gezien staat Pluto voor het thema verborgen macht.
20-12-2017: Saturnus het teken Steenbok in en een periode van plicht, structuur en eigen verantwoordelijkheden breekt aan.
Pluto is de planeet die over de ziel heerst, Saturnus over kwaliteit. Laat het oude los (Pluto) om te ontdekken waar jouw kwaliteit van leven zit (Saturnus). Maar dat is nog niet zo gemakkelijk, het leerproces zal heftig zijn. Deze periode zal een generatiekloof (Pluto, teken Schorpioen) opleveren. De jongeren hebben het gevoel dat het aan de ouderen (Saturnus, teken Steenbok) ligt. Groepen zoals Extension Rebellion en jongeren die GretaThunberg volgen. Zij zien zichzelf als slachtoffer van de hebzucht van de baby boomers.

We komen tot de ontdekking dat de wereld niet maakbaar is, de dood haalt ons in.
de ontmoeting tussen Pluto en Saturnus in het teken Steenbok vond plaats op 12 januari 2020. De samenstand van deze twee planeten zorgt ervoor dat alles wat te oud is en geen structuur meer biedt vernietigt mag worden. Hebben we de schaduw elite nog nodig en deze manier van regeren? Moeten we wel zoveel in een vliegtuig zitten? Ondernemingen met mega verdiensten, kunnen zij veranderen? Kijk eens naar de voetbal wereld, zijn de toppers het waard om zoveel te verdienen?
Je ziet de veranderingen plaatsvinden, een oud PvdA minister wordt door de VVD gevraagd om hulp, de debatten worden in grote lijnen dialogen. Vergaderingen gaan door, ZOOM wordt ingeschakeld en we worden door dit systeem wel verplicht om naar elkaar te luisteren.
3-12-2019: Jupiter het teken Steenbok in, de planeet die gaat over rechtssystemen, groeiprocessen, hoop en uitvergroten.
Veel tegengestelde krachten zijn in het spel. Jupiter staat immers voor groei, optimisme, onderwijs als universiteiten en expansie, terwijl Saturnus staat voor inkrimping, verplichtingen en verantwoordelijkheden. Dit in combinatie met de stand van Pluto, zorgt voor een intensieve periode van bezinning.
2020 zal het jaar zijn van financiële veranderingen en dat een virus hier een gevolg van zou zijn heb ik niet bedacht. Maar daar in volgende blogs meer over.

Wat is de bedoeling van dit proces van verandering, kan de hele wereld omdenken? Wat is daarvoor nodig?
• Verandering op het gebied van machtsstructuren en gerechtigheid .
• De komende twee en een half jaar zullen er oa reorganisaties in de samenleving, het politieke stelsel en de wetenschappen plaats vinden. Net als nieuwe structuren en grote verschuivingen op sociaal economisch vlak.
• Hervormingen, financiële thema’s en klimaat komen aan de orde, maar eerst zullen we door een enorme recessie heen moeten. Laten we hopen dat deze ‘ramp’ het beste in ons naar boven haalt. Beseffen dat alles vergankelijk is. De huidige cyclus komt in 2024 tot een einde, een nieuw tijdperk breekt dan aan. 2020 is het staartje van een lange periode van de inzet tot waar we nu zitten. In 2024 gaan we een positieve tijd in.

Al jaren denk ik na over, en veel collega’s met mij, 2020 en wat er dan zal plaatsvinden. Nu weten we het, dit virus zorgt voor de meest zware crisis periode die je maar kunt bedenken. Ik wou dat ik het mooier kon maken, maar helaas is dat niet zo. Ik kan alleen maar laten zien hoe, wanneer en wat in een bepaald proces zit. Per dag kan het anders zijn, laten we niet in angst schieten maar ons creatief vermogen gebruiken. Het anders gaan doen is de boodschap, elkaar helpen en ondersteunen. Ons oordeel weghalen en luisteren naar elkaar. Vertrouwen hebben en beseffen dat we op onszelf teruggeworpen zijn.
Het is tijd om de wereld collectief in een nieuwe/andere vorm te gieten.

Warme groet, Lenie Kelder

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.