image Moet alles nu opeens gratis?! image ZO blijf je fit tijdens corona

Van de sterren en Lenie, deel 4

Beste ondernemer,

Welke berichten ik ook lees, niemand weet precies hoe deze recessie af zal lopen. Politiek gezien niet, economisch niet en medisch brengt ook vele tegenstrijdige berichten. Geveld door het moeilijkst uitroeibare dier op aarde, die opgewassen is tegen de meest extreme omstandigheden (Einstein). Wat het virus wel voor elkaar heeft gekregen is dat er in één klap duidelijk is geworden wat nog werkelijk van waarde is: vele beroepsgroepen die al jaren lang in de bezuiniging zitten. Ineens zijn het onze helden geworden.

Bijzonder hoogleraar IC-geneeskunde Diederik Gommes geeft al aan dat we misschien nooit meer van dit virus afkomen, het wordt echt een andere wereld. En daar sluit ik me helemaal bij aan.
Pluto eist overgave voordat hij zijn even grote machtige helende kracht – de kracht van wedergeboorte en vernieuwing – vrijgeeft. Pluto eist dat men erkent en opgeeft wat niet meer relevant is voordat zijn ongelooflijke genezende kracht kan worden ervaren. We zitten in een lange en diepe economische recessie, die voorlopig nog wel zal aanhouden. Wat hebben we nodig en wat kun jij veranderen?

Veel leesplezier, Lenie

Politieke situatie en de economie

Maak u klaar voor een lange en diepe recessie

Over al die planeten in het teken Steenbok (aarde) heb ik in de voorgaande blogs al veel verteld. Het volgende teken is Waterman (lucht). Op 22 maart is Saturnus het teken Waterman al ingegaan. Jupiter zal dat eind december van dit jaar doen en Pluto volgt in 2024.

Waterman staat voor vrijheid en gelijkwaardigheid, het liberale teken. We zijn voortdurend in een vorm van crisis geweest, vanaf 2008, het moment dat Pluto het aardse, pragmatische teken Steenbok inliep. Het duurt nog een tijd voordat Pluto in Waterman gaat lopen en de laatste loodjes wegen het zwaarst. De kille, niets ontziende uitwerking van Pluto in Steenbok manifesteert zich in vol ornaat. Steenbok heerst onder andere over organisaties en structuren en deze worden zichtbaar afgebroken. Onder deze invloed worden verantwoordelijkheden doorgeschoven van (overheid)instanties naar de burger. Een ieder draagt zijn eigen verantwoordelijkheid, de overheid kan alleen nog maar het draaiboek in elkaar zetten. Pluto is de dood van het oude. Dit proces begon stap voor stap (Saturnus) om paradoxaal genoeg in een steeds rapper tempo te eindigen.

Waar zal dit eindigen?

900 miljard aan welvaart staat klaar om te verdampen, misschien wordt het nog wel meer. Het is een veel ergere economische crisis als die van 2008. Zowel de overheden als de bedrijven bouwen nu enorme schuldenlasten op, die veel problemen geven om te herbouwen. Iedereen doet op dit moment zijn best om geen liquiditeitscrisis te laten ontstaan, maar of dit gaat lukken? Veel bedrijven stonden al zwak, neem als voorbeeld de luchtvaart en Boeing. Zou mooi zijn als we in gaan zien dat we niet meer zoveel hoeven te vliegen, niet meer zomaar ergens naar toe om te vergaderen, veel kan digitaal. Geen 4 keer per jaar op vakantie, niet meer zoveel in die auto vertoeven, neem wat meer de trein als het mogelijk is.
Het gaat zo anders worden, dat is zeker.

Jupiter en Pluto bepalen samen de op en neergaande economie in de komende paar maanden. Deze lange cyclus, die zich nu ontvouwt tot 21 december 2020, is één van de allerbelangrijkste planetaire cycli van dit moment.

Drie belangrijke ontmoetingen

De 5e april was het moment van de eerste van drie passages van Jupiter samenstand met Pluto: Creëer een gezonde basis voor de toekomst. Blijf bij de les, deze samenstand gebeurd nog twee keer dit jaar.
Op 14 mei draait Jupiter en gaat teruglopen, wat tot weer een samenstand met Pluto leidt op 30 juni. Op 12 november is dan voor de laatste keer deze samenstand, na een voorwaartse draaiing van Jupiter op 14 september. Drie keer een ontmoeting van die twee planeten. Dit betekent dat er nog een enorme stuwkracht tevoorschijn komt, een verheviging van uitersten (Pluto) die gericht zijn op ons rechtssysteem, optimisme en de economie (Jupiter).

Mensen veranderen niet snel hun manieren, hun routines, hun gedrag ten opzichte van elkaar. Het is dus niet waarschijnlijk dat deze pandemie, in combinatie met deze bedreiging van onze collectieve of individuele financiële zekerheid, ogenblikkelijk eindigt. Geheimen uit het verleden zullen zich afspelen tussen de burger en besturen, macht versus onmacht.

Nieuw tijdperk

Tot we aankomen bij de Jupiter en Saturnus samenstand op 0º Waterman, pal op het moment van de wintersolstitium (begin van de winter) van 21 december van dit jaar. HET moment van een nieuwe 20 jarige cyclus. Het einde van een tijdperk van een lange periode waar het Aardethema regeerde: oa veel olie gewonnen, een middel tot verkrijgen van macht en geld. We zijn op weg naar andere vormen gericht op de financiële markten. We gaan afscheid nemen van de oude economie die ontstaan is in 1847.
Laten we geduld hebben, zeker tot 2024 als Pluto ook dat vrijheidsteken in gaat en we voldoende tijd genomen hebben om transformatie plaats te laten vinden.

Het luchtteken Waterman zet ons allemaal aan om anders te denken over vervuiling, afval en de onzorgvuldigheid waarmee mensen op aarde ziektekiemen, bacteriën en virussen kunnen verzamelen, die uiteindelijk vrijkomen en onze gezondheid en zelfs ons bestaan bedreigen als ze te lang worden genegeerd.

We zien misschien geen tekenen van een echte verandering in het gedrag van onze wereldleiders, maar wij kunnen wel ons eigen gedrag ten opzichte van elkaar en de bereidheid om ons aan te passen veranderen. Het is nodig om een blijvende collectieve transformatie en genezing tot stand te brengen. Dan zal de vernieuwing succesvol zijn, dan ontstaan krachten die je nog niet ontdekt had bij jezelf en bij anderen.
Het is nu tijd om je talenten en creatieve ideeën vorm te geven. Zijn wie je bent en doen wat bij je past. Stop met de buitenwereld de schuld te geven en kijk naar wat voor jou de meest filosofische gedachte is en handel daarnaar.

Voor mij is dat SCHEPPEN van nieuwe vormen, dat zal deze periode zinvol maken. Tja, als je mij vraagt: Hoe lang duurt het nog?, dan weet ik het echt niet. Maar ik betwijfel dat het nu aan het aflopen is. Ik denk dat de hysterie ophoudt als we langzamerhand beginnen te accepteren dat we de manier waarop we leven en ons ten opzichte van elkaar gedragen, moeten veranderen. Anders zie ik het ‘eindspel’ pas in 2021-2023.

citaat Jung:

Laten we de moed hebben om ons te verdiepen in onze duistere kant, dan zullen we de oneindige kracht ontdekken van onze lichte kant

Ik wens een ieder veel wijsheid toe.

Lenie Kelder www.kernkrachtadvies.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.