image Breng je klanten ‘in the mood’ image Uitgestelde Bloei – omarm verandering

Leven Lang Leren

Als ondernemer is het belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen. De wereld verandert immers snel. Door nieuwe dingen te leren blijf je bij én het bevordert creativiteit. En nieuwe dingen leren is gewoon leuk.

Het maakt niet uit of je een cursus van een dag of week volgt, een online workshop van een paar uur of dat je elke week naar een club gaat om een nieuwe hobby of vaardigheid te leren. Zelfs een uurtje lezen tijdens je lunchpauze kan je al veel opbrengen.

Heb jij altijd al Spaans willen leren of pottenbakken? Wil je meer leren over het editen van je eigen video’s, of over beleggen? Of ben je toe om jezelf in je vakgebied verder te ontwikkelen? Er zijn vele mogelijkheden om te blijven leren. We hebben hier wat van onze favoriete apps en platforms op een rijtje gezet.

Leer een nieuwe taal

Met de (gratis!) app Duolingo kun je op een hele leuke en makkelijke manier een nieuwe taal leren. Met korte, simpele lessen kun je al in een kwartiertje per dag aan de slag met Spaans, Frans, Turks… welke taal je maar wilt. De app is van oorsprong Engelstalig maar heeft een flink aantal talen die je vanuit het Nederlands kunt leren. Je zet de app zo op je telefoon en dat maakt een treinreis, wachten op je kind bij de sportclub of de tijd tussen twee afspraken een prima moment voor een lesje Italiaans.

Leer een creatieve vaardigheid

Lekker fröbelen. Het is leuk, ontspannend en het stimuleert je linker hersenhelft. Of je nu een cursus Canva of video editing doet of aan de slag gaat met scrapbooking, collages of haken. Of je het nu doet voor je business of gewoon om lekker met je handen te werken. Een creatieve vaardigheid leren is goed voor je algehele creativiteit. Bij het online platform Domestika kun je terecht voor allerlei creatieve online cursussen, van Canva tot kalligrafie en van fotografie tot Photoshop. De prijzen per cursus zijn laag en vaak hebben ze combinatie- of andere aanbiedingen. De cursussen blijven beschikbaar in je online account, dus je kunt ze in je eigen tempo volgen en er steeds weer naar terug.

Leer een specialisatie

Wil je jezelf verder ontwikkelen in je vakgebied of een specialisatie toevoegen, op niveau? Dan kun je een MOOC volgen van een erkende hogeschool of universiteit. MOOC staat voor Massive Open Online Course, een open (vrij toegankelijk) cursus voor een groot publiek die je online kunt volgen. Veel bekende internationale universiteiten bieden cursussen aan via een online platform, zonder fysieke of zelfs virtuele aanwezigheid van een docent. De cursussen zijn veelal gratis. Als je de cursus hebt gevolgd en alle opdrachten hebt gemaakt, dan kun je zelfs een erkend certificaat of diploma ontvangen. Meestal betaal je wel voor dit certificaat.
Wij maken graag gebruik van de platforms Coursera en edX.
N.B. De cursussen zijn veelal in het Engels!

Leer meer over geld

Als ondernemer moet je niet alleen zorgen voor een gezonde omzet en winst, maar ook voor de (financiële) toekomst van je bedrijf én jezelf. Heb je een buffer voor als het even minder gaat? Wat als er nieuwe software of hardware moet worden aangeschaft? Hoe zit het met je pensioen en wat als je ziek wordt? Belangrijk om goed met geld te kunnen omgaan, dus.
Het platform Elfin wil vrouwen meet financiële onafhankelijkheid geven en biedt online cursussen en masterclasses aan over beleggen, pensioen, budgetteren, financiële planning en meer. Je gaat een lidmaatschap aan en kan vervolgens alle cursussen volgen die je wil. En er worden steeds nieuwe cursussen, classes en challenges toegevoegd.
Een goede stap naar financiële zelfstandigheid! Ga naar thisiselfin.com

Leer door te lezen (of luisteren)

Een goed (luister)boek, interessant artikel of inspirerende podcast-show is de makkelijkste en meest toegankelijke manier om iets te leren. Je leert er altijd iets van. We zijn gek op lezen en plaatsen op onze website soms reviews over boeken die we hebben gelezen (en beloven dat vaker te doen). Voor inspirerende, actuele artikelen en interviews maken we graag gebruik van de Blendle-app. Hiermee kun je losse artikelen of complete kranten en tijdschriften uit de hele wereld lezen (en soms ook luisteren).
Maar inmiddels hebben we ook zo onze favoriete podcast-shows, zoals:
Akimbo van marketing-goeroe Seth Godin
A Bit of Optimism van Simon Sinek
Bovenstaande zijn allemaal engelstalig en de linkjes leiden naar Spotify. Maar je vindt ze vast ook op andere platforms.
Heb jij tips voor leuke cursussen, interessante boeken of inspirerende podcasts? Of andere manieren om iets nieuws te leren? Vertel ze ons via de comments hieronder of via onze socials.
N.B. Sommige van de vermelde linkjes zijn affiliate-linkjes. Dat betekent dat we van elk product die je via deze linkjes koopt een piepklein percentage ontvangen. Voor jou en de prijs die jij betaalt heeft het geen gevolgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.