image Oh goodie, goodie… een goodiebag image Is jouw imago in balans?

ZO blijf je energiek

balansOndernemen is topsport. Je kunt dag en nacht werken als je wilt, er is altijd wel iets te doen; nieuwe producten of diensten bedenken, acquisitie, netwerken, administratie doen, offertes maken, je website aanpassen en je social media bijhouden. Never a dull moment. Zeker als je naast je bedrijf nog een fijn privéleven wilt leiden.

Als ondernemer ben jij je bedrijf. Als het met jou niet goed gaat, gaat het al snel met jouw bedrijf ook niet goed, zo simpel is het. Het is dus heel belangrijk om goed voor jezelf te blijven zorgen. Misschien ben je wel nooit helemaal ‘in balans’ als ondernemer. Er is immers altijd wel iets wat extra aandacht vraagt. Voldoende energie hebben om het vol te houden is de crux. En voldoende energie krijg je door tijd vrij te maken voor de dingen die jij leuk vindt en waarmee jij je kunt ‘opladen’.

Hieronder vind je een aantal tips:

Energie in je Werk

Kijk naar wat je wel en niet leuk vindt in je werk. Hou je van blogs schrijven en niet van administratie doen? Kijk naar wat je uit kunt besteden. Door meer te doen van wat je leuk vindt, word je productiever en krijg je meer energie. Natuurlijk zijn er altijd wel minder leuke dingen te doen maar probeer die zoveel mogelijk uit te besteden. Moet je ze echt zelf doen? Prik dan een moment en handel het achter elkaar af. Daarna mag je weer leuke dingen doen.

Tijd voor Jezelf

Ondernemen is een lifestyle maar het is nodig om af en toe even tijd voor jezelf te maken. Ga iets doen waar je energie van krijgt. Sporten, een museum bezoeken, naar het strand voor een wandeling, winkelen, tekenen, het maakt niet uit. Het is fijn om even op te gaan in iets anders dan werk. En daarna kun je weer fris aan de slag.

Blijf Prioriteiten stellen

Vraag jezelf steeds af wat het belangrijkste is op dit moment? Heb je het gevoel dat alles belangrijk is en dat je achter de feiten aan holt? Vraag je bij alles wat je doet af: draagt dit bij aan mijn doelen? Zo nee, waarom doe je het dan?

Blijf Plannen

Van een hoofd vol to do’s krijg je meestal geen energie. Je hoofd leeg plannen en je taken op datum en tijd plannen geeft overzicht en rust. Wil je weten hoe je dit het beste kunt doen? Download dan het werkblad De geeltjesmethode of volg de workshop tijdens de ZOmerschool

Terug naar de Basis

Heb je in het algemeen weinig energie in je werk en leven? Zoek dan hulp bij een professionele coach. Misschien doe je niet de dingen met je bedrijf waar je echt blij van wordt, of kun je het beter organiseren? Of je verdient er (nog) te weinig geld mee en geeft dat stress. Zorg dat je jouw tijd en energie in de juiste dingen blijft steken!

Hoe zorg jij ervoor dat je in balans blijft? Waar krijg jij energie van? Welke tips heb jij om je energie op peil te houden?

Laat je reactie hieronder achter of vertel het ons op Facebook.

Voor als je op vakantie gaat: geniet ervan en probeer je bedrijf thuis te laten.

Stefanie

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.