image Een vangnet, voor als het even minder gaat met jou image Beste meneer Jansen

Klaar voor het nieuwe jaar

Het einde van het jaar nadert snel en voor je het weet is Sinterklaas alweer vertrokken, staat de kerstboom en hef je het glas op het nieuwe jaar en je voornemens om er een succesvol 2016 van te maken. Maar voor je daar aan toe bent is het belangrijk om het jaar 2015 goed af te ronden. Ook al is het nog niet om.

De eindsprint

Zet even op een rijtje wat je allemaal nog hebt lopen, gaat afronden en uitvoeren voor klanten. Heb je dan genoeg werk of kan er nog wat bij? Denk na over wat je nog in een eindsprint zou kunnen doen. Kun je inhaken op de feestdagen met kadootjes voor Sint of Kerst? Of met een workshop? Of kun je juist iets betekenen voor klanten in het nieuwe jaar bij hun plannen?
Zet een actie op via je netwerk, social media of nieuwsbrief.

Plan een dag in om het afgelopen jaar te evalueren en vooruit te kijken. In de meeste bedrijven worden in het najaar een paar dagen gepland om plannen te maken voor het nieuwe jaar. Dit kun je als ondernemer natuurlijk ook doen. Plan een dag en een week later nog een dagdeel om met jezelf of anderen in conclaaf te gaan over het nieuwe jaar.

  • wat ging er goed?
  • wat ging er niet goed?
  • waar heb je het meest aan verdient?
  • waar ga je volgend jaar voor?
  • wat heb je daarvoor nodig?

Vergeet je klanten niet

Het is leuk om je klanten te bedanken voor het zakendoen in het afgelopen jaar. Stuur een persoonlijk kaartje, breng een zelfgemaakt kadootje langs of bedenk iets anders, origineels en creatief
Durf je ze ook te vragen naar hun plannen voor het nieuwe jaar en wat jij daarin zou kunnen betekenen?

Geniet

Heb je je kerstvakantie al gepland? Ben je lekker vrij en ga je leuke dingen doen? Kerst is echt een periode van bezinning en niets zo fijn als een beetje wegdromen over de toekomst. Leuk om alvast te plannen en naar uit te kijken. Voor je het weet is het zover.

Wij helpen je graag met je plannen voor volgend jaar.
ZO organiseren we deze maand een drietal praktische workshops die je verder helpen om van 2016 een succesvol(ler) jaar te maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.