image Vakantietijd – tijd voor inspiratie image Het is jóuw succes!

Camping Strategie

Het is nog maar twee weken geleden dat ik al dobberend met 2 opblaas Nemo’s en mijn zoon van 3, het zwembad in Frankrijk uittest en de sfeer van de camping op me in laat werken. Een kleine camping, overwegend Fransen, een handjevol Nederlanders en een verdwaalde Deen.

Leuk om te zien hoe mijn gezin zich zo verschillend gedraagt ten opzichte van onze medekampeerders.
Zo is mijn man verheugd de hoge, privacy-biedende heggen rondom onze gehuurde stacaravan te zien en is hij blij dat hij, ten dele, afgesloten is van enige ‘verplichte’ camping- conversatie. Zichtbaar in zijn nopjes dat hij even 2 weken verlost is van de koetjes en kalfjes.
Mijn zoon van 3 houdt op zijn beurt iedereen op afstand door luidkeels – en voor hele kleine kinderen angstaanjagend -te brullen als een leeuw. Het leuke Franse meisje dat het toch waagt terug te brullen heeft voor de rest van de twee weken zijn hart veroverd.
Mijn dochter van 6 heeft duidelijk mijn genen in zich, maar dan nog een graadje erger. Zo hoor ik haar op dag 2 aan een ouder echtpaar vragen ‘’Hallo meneer en mevrouw, heeft u het naar uw zin?’’ Als een ware campinghost maakt ze dagelijks haar ronde over de camping en weet in korte tijd precies hoe alle verhoudingen liggen. Wie hoort bij wie en wie is er zojuist gearriveerd of vertrekt er vandaag.
En ik? Ik doe wat ik altijd doe. Al glimlachend haal ik ’s morgens het brood. Maak een praatje met degene die teruglacht, ook al gaat dat in abominabel slecht Frans. En toch maakt het niet uit. Ik geniet van het contact dat ik met anderen heb. Daarvoor maakt het niet uit of ik aan het werk ben of een welverdiende vakantie heb. Een gesprek brengt mij altijd verder. Ook al is het een gratis boemeltreinritje naar het dorpje verderop.

En hoe zit dat bij jou? Altijd in voor een gesprek of blij dat de small talk even niet hoeft? Zijn er voor jou duidelijk 2 werelden? Die van het werk en privé, of niet?

2 comments
 • Marit
  REPLY

  Haha… dat zouden mijn man en zoon kunnen zijn : ) M’n dochter van 1.5 ziet alles – is heel behulpzaam – zoekt speelgoed uit voor de jongere kindjes – verder doet ze haar stinkende best om alle grote kindjes na te doen in de speeltuin… En ik regel alles, tot de plek waar we staan – naar de stekker voor elektriciteit – die we natuurlijk vergeten zijn – als het leukste adresje om te eten op het stand…

 • Anita Terlouw
  REPLY

  Ha, herkenbaar verhaal Linda!
  Ik ben ook van de contacten, maar dit jaar had ik (voor het eerst) een hele week vakantie nodig voordat er weer ruimte was voor small talk.

  Die tijd heb ik gebruikt om op te laden, het was helemaal top zo!
  Dochter (13) vond het heel spannend om contact te maken, terwijl ze wel heel sociaal is. Zal de leeftijd zijn.
  Manlief genoot (net als de jouwe) ook van de rust 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.