image Top VA – Joyce Baas image Rise Up met Tanja

Simone Ravier Webdesign

Hi, ik ben Simone, een creatieve en sensitieve ondernemer.
Ik ben WordPress webdesigner en maak ik websites voor de ondernemende 50+ vrouw. Ik neem mijn klant op een laagdrempelige manier mee in het webdesignproces en begeleid haar bij alles wat nodig is.
Ook organiseer ik netwerkwandelingen voor zzp’ers. Deze manier van netwerken is mij op het lijf geschreven en hiermee kan ik het netwerken combineren met mijn passie voor het wandelen en de natuur.

Mijn ondernemersverhaal

Als je mij 10 jaar geleden had gezegd dat ik zelfstandig ondernemer zou worden, had ik je hard uitgelachen. Ik had een goede baan in loondienst als management ondersteuner en was nogal gehecht aan (financiële) zekerheid.

Mijn kijk daarop veranderde toen er in 2015 en 2016 twee reorganisaties plaatsvonden bij mijn werkgever. Hierbij moest ik afscheid nemen van een twintigtal collega’s. Dubbel gevoel, want ik mocht wel blijven. En wat als we alsnog failliet zouden gaan? Ik was namelijk 50-plusser…

In 2017 trok ik de stoute schoenen aan en stond erop dat ik een opleiding mocht volgen. Ik was al met webdesign bezig (in 2016 zette ik mijn al bestaande kunstwebsite Atelier Ravier over in WordPress) en mijn hele werkzame leven zocht naar meer creativiteit in mijn werk. Mijn verzoek werd geaccepteerd en ik koos voor een HBO opleiding met drie modules: Online Marketing, Social Media én Webdesign! De laatste module heb ik afgerond met een 9,5. Dat gaf me nóg meer het gevoel dat hier mijn hart ligt.

Het was niet zo vreemd dat ik tussendoor in 2017/2018 nog even overspannen raakte. De reorganisaties, het werken en studeren tegelijk én het op de achtergrond bezig zijn met websites maken eiste zijn tol. En o ja, de overgang kwam er ook nog bij 😉.

Mijn insteek was om naast mijn baan in loondienst, waar ik na mijn overspannenheid nog drie dagen per week werkte, mijn webdesign bedrijf op te starten. In 2019 volgde ik nog een intensieve 1-op-1 training WordPress, dus alle kennis was in huis.

En toen kwam corona. In maart 2020 werd ik samen met nog twee andere collega’s ontslagen. Ik koos daarna volledig voor een nieuwe weg: het zelfstandig ondernemerschap. Misschien was dit wel de zogenaamde schop onder mijn kont.

Ik startte in september 2020 met de startersregeling van het UWV. Toen dat in maart 2021 afliep, zag ik dat ik het financieel nog niet ging redden met mijn webdesign bedrijf. Dus ben ik daarnaast enkele uren per week gestart als professioneel mantelzorgondersteuner bij Saar aan Huis. Wat ik nog steeds doe.

Tot op dat moment liepen al mijn netwerk acties online. Ik was en ben flink actief op LinkedIn en daarnaast ook bezig met het opbouwen van een e-maillijst zodat ik ‘top of mind’ kan blijven bij bestaande klanten en prospects. Maar als HSP vond ik het lastig ‘reguliere’ netwerkbijeenkomsten bij te gaan wonen, zoals ontbijtsessies en borrels met verplichte pitches. Mij niet bellen!

Zo ontstond mijn initiatief voor het organiseren van netwerkwandelingen, waar ik in juni 2021 mee gestart ben: ‘Netwerkwandelen voor zzp’ers’. Laagdrempelig en kleinschalig. De wandelingen staan nu ook op de agenda van ZO.

De combinatie van deze 3 activiteiten naast elkaar bevalt mij heel goed! En hierbij leef ik ook naar mijn eigen waarden: vrijheid, blijheid en betekenis 💜.

In september 2022 ben ik mijn derde ondernemersjaar ingegaan en ik heb nu ook definitief voor mijn ideale klant gekozen. De kopregel van mijn LinkedIn profiel luidt: ‘Dé Webdesigner voor de ondernemende 50+ vrouw’.

Het deelnemen aan een netwerkbijeenkomst van Zij Onderneemt in januari 2023 was een stap uit mijn comfortzone, maar ik ben ervan overtuigd dat mij dit weer een stap verder gaat brengen in mijn ondernemerschap. Ik zie ernaar uit de leden te leren kennen en ook op deze manier mijn netwerk weer uit te breiden met leuke ondernemers!

Simone Ravier
Dé Webdesigner voor de ondernemende 50+ vrouw

2 bedrijven:
Simone Ravier Webdesign | Netwerkwandelen voor zzp’ers

www.simoneravier.nl

www.netwerkwandelen.nl

Je vindt Simone ook op:

 

Project Details

Simone Ravier
Simone Ravier Webdesign en Netwerkwandelen voor zzp-ers

www.simoneravier.nl
www.netwerkwandelen.nl

LinkedIn

  • advies/consultancy
  • B2B
  • grafische vormgeving & webdesign
  • ondersteunend
  • reclame/marketing/PR/communicatie
  • zakelijke dienstverlening
  • ZOeen