image Zij Sport Networkout image ZO zet je jezelf op video

Rituelencentrum – Coby Geertsma van Tilburg

Hai,
Ik ben Coby en ben ritueelontwerper/ uitvoerder, trouwambtenaar en mede-eigenaar van Dansklooster. Ik ontwerp rituelen en ceremonies voor alle fases in het leven. Voor het vieren van de liefde, een nieuwe baan, – huis, – locatie. Voor een jubileum of een ander belangrijk moment. Maar ook…. bij het loslaten van een relatie, huis, baan, familielid, een fysieke verandering, huisdier, levensfase of anders.

Rituelen kunnen je in het klein en in het groot helpen. Ze geven ons houvast aan het dagelijks leven en ze helpen ons om belangrijke momenten in het leven een plek te geven. Ik noem ze sleutelmomenten. Sleutelmomenten zijn er voor iedereen die het leven niet zomaar voorbij wil laten gaan.
Concreet: op de ene dag DJ ik bij een afscheid van een werknemer, omdat ze graag wil bewegen met haar collega’s, op de andere dag spreek ik op een uitvaart. Om de week erna een wedergeboorte aan zee te organiseren voor iemand die alles heeft losgelaten en de vurige wens heeft om gedoopt te worden door de zee.

Naast het ontwerpen en uitvoeren van Rituelen ben ik beëdigd trouwambtenaar voor de gemeente Castricum, Bergen, Uitgeest en Heiloo. Voor mij geweldig om te doen. Ik vertelde vroeger al graag verhalen en nu combineer ik verhalen met rituelen rondom de liefde.

Tijdens de retraites van Dansklooster verzorg ik samen met Michael Verheijen de begeleiding, de meditaties, ceremonies en DJ-en we beide tijdens mijn workshops.

Ik heb mijn studie in Rituelenontwerper/celebrantschap met succes afgerond aan de universiteit van Humanistiek en aan The School of Celebrancy in Engeland. 20 jaar lang heb ik in het onderwijs gewerkt als o.a. docent levensbeschouwing. Ik heb een fascinatie voor het bewegende en dansende lichaam. Mijn praktijk heet RituelenCentrum waar verschillende vormen van ceremonies en rituelen een plek krijgen. Mijn kennis over rituelen en ceremonies komt goed van pas bij mijn werk als Trouwambtenaar.
Naast dit mooie ceremoniële en rituele werk, heb ik een holistische massagepraktijk aan huis. Een massage voor lichaam en geest. Bij mij ben je op je plek als je dit beide wilt combineren.

Coby Geertsma van Tilburg

www.rituelencentrum.nl
www.fierdeliefde.nl
www.bodyrituals.nl
www.dansklooster.nl

Je vindt Coby ook op:

 

  • persoonlijke ontwikkeling
  • yoga & mindfulness/spiritualiteit
  • ZOeen
  • zorg& gezondheid