image Assistentvoor1dag – Esther Verheijen image Fotografie Mary Brommer

Praktijk Beerse – Chantal Beerse

Ik ben Chantal Beerse, van Praktijk Beerse. Ik help zwangere vrouwen die zich ongelukkig, somber of depressief voelen met massage en coaching, zodat zij meer balans ervaren, begrijpen waar hun gevoelens vandaan komen, en weer kunnen genieten van hun zwangerschap.

Maar liefst 1 op de 4 vrouwen ervaart deze gevoelens tijdens haar zwangerschap. Ze herkennen zichzelf niet meer nu ze zwanger zijn. Helaas wordt daar alleen niet gemakkelijk over gepraat. Er wordt vaak gedacht dat deze gevoelens en klachten nou eenmaal bij de zwangerschap horen. Of er is vanuit de omgeving weinig begrip. Omdat die van zwangere vrouwen lijkt te verwachten dat ze alleen maar blij en dankbaar door het leven gaat nu ze zwanger zijn. Niet zo gek dus dat ze het moeilijk vinden om hulp te zoeken.

Ook ik heb moeten ervaren hoe het is om last te hebben van depressieve gevoelens. Sterker nog, ik zat dichter tegen een depressie aan dan dat ik zelf wilde toegeven! Hier hulp voor zoeken, en erover gaan praten vond ik (en vind ik soms nog steeds) heel moeilijk. Inmiddels ben ik dus zover dat ik het nu zelfs open en bloot op internet zet. Ik ben heel blij dat ik de stap heb gezet om hulp te zoeken. Uit de bodem van deze put komen ging echt niet vanzelf, het is met ups en downs gegaan. En wat heb ik me kwetsbaar gevoeld tijdens de sessies met mijn psychologe, ondanks de veiligheid die ze me bood.
Hulp zoeken heeft mij dus behoorlijk moeite gekost. Niet alleen door mijn eigen angst voor mijn kwetsbaarheid, maar ook door de nuchtere ( ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’) West-Friese mentaliteit waarmee ik ben opgegroeid. Ik vertel mijn verhaal omdat ik inmiddels weet en voel, dat ik me hier niet voor hoef te schamen. En deze zwangere vrouwen dus ook niet! Voor mij kwamen er tijdens dit proces steeds meer lichtpuntjes terug, en dat is wat ik hun ook zo gun tijdens deze bijzondere periode in hun leven.

Juist nu is hulp zoeken belangrijk. Deze klachten hebben namelijk niet alleen invloed op zwangere vrouwen, maar ook op hun ongeboren kindje.

Binnen mijn praktijk combineer ik coaching met massage. Ik geloof in de kracht van deze combinatie. Praten om je hart te luchten, masseren om uit je hoofd in je lijf te komen. Als gespecialiseerd verpleegkundige op de afdeling Verloskunde heb ik gedurende bijna 20 jaar honderden vrouwen mogen begeleiden tijdens hun zwangerschap en bevalling. Al deze kennis en mijn ervaring neem ik mee om deze vrouwen verder te helpen.

Praktijk Beerse vind je ook op:

 

Project Details

Chantal Beerse
Praktijk Beerse

Facebook
Instagram

  • ZOeen