image Ondernemerscoach Yolanda Kuin image Kim2organize – Kim Leegwater

Hypnotherapie Els Zilver

Mijn naam is Els Zilver en ik ben hypnotherapeut. Ik richt mij voornamelijk op vrouwen in de overgang die kampen met overgewicht of mentale ballast die zwaar is.

Ik ben moeder van 3 zoons en één daarvan woont inmiddels samen, de ander twee jongens nog lekker thuis. Ze zijn 27, 25, en 21 jaar. Mijn man heeft MS en als mantelzorger en ouder heb ik een zware periode achter de rug vol stress, depressie en uiteindelijk burn-out.

Twee jaar heb ik behandelingen ondergaan van psychiaters, praktijkondersteuners, re-integratie coach, BARS behandeling, ademtherapie, yoga, mindfulness. Dit alles heeft allemaal een klein beetje geholpen echter ik slikte nog steeds antidepressiva en had slaapstoornissen. Daarnaast was de periode in de overgang, met alle hormonale veranderingen, best een hele uitdaging. Na twee jaar ziektewet, heb ik ontslag genomen. Uiteindelijk heeft hypnotherapie mij in 3 sessies van mijn klachten afgeholpen.

Dit komt omdat de belemmeringen en interne conflicten onbewust plaatsvinden. Dat betekent dat het dus niet bewust is op te lossen. Omdat deze therapie fascinerend, verwonderend en magisch is, supersnel werkt en blijvende veranderingen veroorzaakt, heb ik de opleiding tot hypnotherapeut gedaan. Daarnaast ben ik gecertificeerd voor Therapeut Hypnotische Maagverkleining en Therapeut Kinderhypnose.

Hypnotherapie is één van de oudste vormen van psychotherapie. Het is een verbale therapie, waarbij de trance gebruikt wordt voor verschillende doeleinden. Je bereikt zo delen van jezelf waar je met je rationele bewustzijn geen toegang toe hebt. Onbewuste processen worden bewust gemaakt, doordat de hypnotherapeut zich direct richt tot je onbewuste.

De hypnotische maagband

De hypnotische maagband is een perfect alternatief voor de echte maagoperatie met een vergelijkbaar slagingspercentage en geen complicaties. En belangrijker: tijdens het vijf maanden begeleidingstraject werken we juist aan de oorzaak en dat schort er nog wel eens aan bij een operatieve maagband of maagverkleining.

Zou je leven er anders uitzien als je geen last had van angst of een fobie? Of als je eindelijk van je verslaving afkwam? En hoe kan het toch dat juist jij door een burn-out getroffen wordt? Graag leg ik je uit wat hypnotherapie is, hoe ik werk en wat je van mij mag verwachten.

Stress

Als volwassenen iets goed kunnen dan is het wel ‘zich zorgen maken’. En dat leidt niet zelden tot stress: ‘de sluipmoordenaar onder volwassenen’. Elke dag een portie stress, omdat je je zoveel zorgen maakt, werkt als een elastiek dat opgerekt wordt. Er komt onherroepelijk een moment waarop het elastiek knapt. Bij mensen vertaal je dat naar bijvoorbeeld een burn-out.

Mijn basisbehandeling bestaat uit drie sessies. De eerste sessie duurt ongeveer een uur gemiddeld. De twee overige sessies gemiddeld 1,5 uur. Na een sessie plannen we twee rustweken in. De drie sessies zijn gericht op: omgeving, gedrag en vaardigheden.

JOUW BREIN MIJN PASSIE

www.elszilverhypnotherapie.nl

Je vindt Els ook op:

 

Project Details

Els Zilver
Praktijk voor Hypnotherapie

www.elszilverhypnotherapie.nl

Facebook
Linkedin

  • ZOeen