image Wie Maakt Het – Geeke Voortman image The Energy Company – Gineke Koot

Het Kindercoachhuis – Rianne Veldkamp

Mijn naam is Rianne Veldkamp-Topman en ik ben gezins- en kindercoach in mijn praktijk Het Kindercoachhuis in Aartswoud.

Kinderen die naar Het Kindercoachhuis komen, kunnen allerlei problemen ervaren. Je kunt hierbij denken aan last hebben van boosheid, somberheid, omgaan met rouw vanwege overlijden van een bekende of afscheid moeten nemen van een huisdier of door verhuizing. Ook kunnen kinderen problemen ervaren omdat hun ouders gaan scheiden of gescheiden zijn. Maar ook dat het kind veel piekert, zich gespannen voelt of ergens bang of verdrietig voor is.

Waar ik in de praktijk vooral aan werk is het vergroten van het zelfvertrouwen en het zelfbeeld van het kind. Dat zorgt ervoor dat kinderen vertrouwen hebben in het zelf leren omgaan met de problemen die ze tegenkomen.
Elk kind (net als elke volwassene) heeft z’n eigen aardigheden. Soms doe je iets hetzelfde als een ander maar niet alles. Dat is ook zo met de manier waarop ik werk. Ik kijk naar wat het kind leuk vindt en sluit daar de manier van werken op aan om zo aan de hulpvraag te werken.
Dat betekent dat we de ene keer een tekening gaan maken en een volgende keer lekker naar buiten gaan. Daarbij maak ik onder meer gebruik van EFT (Emotional Freedom Technique), opstellingen en Voice Dialoque.
Als kind maak je onderdeel uit van het gezin. Het gezin is een systeem en iedereen binnen dit systeem heeft invloed op elkaar. Het kan daarom heel fijn zijn om naast het kind ook de ouders of het hele gezin te coachen.

Ik ben gespecialiseerd in het coachen van jonge mantelzorgers: Kinderen die thuis een broer of zus hebben met een (verstandelijke) beperking. Deze kinderen cijferen zich vaak weg, maken zich onzichtbaar (want ouders hebben het al zo zwaar) of zij vertonen juist boos en dwars gedrag.

Daarnaast geef ik les aan de opleiding kindercoaching bij Jolijn Hendriks. In deze opleiding speelt hooggevoeligheid een grote rol, werk je aan je eigen thema’s en leer je over het prachtige vak kindercoaching.

www.hetkindercoachhuis.nl

Je vindt Rianne ook op:

 

Project Details

Rianne Veldkamp
Het Kindercoachhuis

www.hetkindercoachhuis.nl

LinkedIn
Instagram
Facebook

  • ZOeen