image Correctbook image Jouw Transformatie – Claudia Koehoorn

By Hanneke – Hanneke Karte-Pos

Mijn naam is Hanneke Karte-Pos, 42 jaar, vrouw van Dennis en samen hebben wij een dochter van 12 (Jamie) en een zoon van 9 (Tygo). We wonen in Alkmaar, tegen het centrum aan. Mijn bedrijf heet By Hanneke, een patisserie, chocolaterie en granolaterie.

Al meer dan 10 jaar bakte ik taarten, cake, koek en ander lekkers en deed dit ook met liefde voor allerlei verjaardagen en bruiloften. De droom om van bakken mijn werk te maken en hier zelf iets voor op te starten werd met het jaar groter en daarom ben ik in 2018 naar de Kamer van Koophandel gestapt om By Hanneke in te schrijven.

Ook mijn drang naar meer kennis en ervaring groeide en ook al volgde ik al workshops en cursussen een opleiding in de patisserie had toch mijn voorkeur. In 2019 ben ik daarom een patisserie opleiding gaan volgen bij Culinair Centrum Beverwijk. Dit deed mij helemaal realiseren dat mijn toekomst in de patisserie en chocolaterie ligt. Ik ben geslaagd met een 9,8 en kan dus met trots zeggen dat ik in het bezit ben van een Patisserie diploma.

Patisserie én chocolade zijn mijn grote passies op dit gebied. Ik maak voornamelijk macarons, gebak, taart en bonbons voor particulieren en bedrijven. Daarnaast bak ik ook granola’s, ontstaan vanuit de eigen wens naar minder zoet en minder “gedoe”. Ik blijf dit er nu zeker bij doen, maar de intentie is om meer de “onverantwoorde”, maar oh zo heerlijke kant op te gaan.

Vooralsnog produceer en lever ik vanuit mijn fijne keuken thuis. Echter, de wens om een eigen locatie buitenshuis te realiseren is groot en dat is dan ook een doel voor 2021. Net als het opzeggen van mijn parttime kantoorbaan.

Small catering behoort ook tot de mogelijkheden. En ook al kunnen en mogen we geen grote feesten vieren, kleinschalig iets vieren met iets lekkers van By Hanneke, maakt het in ieder geval GROOTS.

www.byhanneke.nl

Je kunt Hanneke ook vinden op:
Instagram
LinkedIn

 

Project Details

Hanneke Karte-Pos
By Hanneke

www.byhanneke.nl

LinkedIn
Instagram

  • ZOeen