image Het Warenhuis van de Toekomst image Gezondheid!

De eindsprint

Aan het einde van de zomer, als de vakantie weer achter je ligt, de kinderen naar school zijn en je weer in je oude vertrouwde werk-ritme zit, besef je opeens dat er nog slechts een paar maanden resteert van dit jaar. Tijd om de eindsprint in te zetten! Voor ons een mooi thema om tijdens ons maandelijkse koffie-ochtend te bespreken. Hierbij een verslag van deze ‘ZOmaar een bakkie doen’ van 2 september jl.

Afgelopen vrijdag was het weer tijd voor het eerste ZOmaar bakkie na de vakantie. Bij ons eigen vertrouwde KaMi Coffee op het Ritsevoort. En de opkomst was flink, allemaal ZOéén leden.
We mochten van de dames van KaMi – Olga en Zdenka – buiten zitten in het zonnetje. Wat natuurlijk eigenlijk helemaal niet mag met zo’n grote groep omdat je daar de stoep mee blokkeert, maar beide dames vonden het uithangbord dat we waren voor hun etablissement waarschijnlijk meer waard dan de mogelijke boete die het zou opleveren. En ZO geschiedde.

Wat vooral opviel was de hartelijke, familiaire sfeer die er heerste onder de leden. NieuwZOkomer Cynthia van der Zee voelde zich dan ook direct thuis. Er werd flink gepraat en gespard. Waar is iedereen mee bezig? Zijn er nieuwe projecten? Wat heb je de zomer gedaan? Hoe kom je aan genoeg inkomen?
ZOhost Linda haakte hierop in door te vragen tips en ideeën met elkaar te delen, om het laatste kwartaal nog een lekkere omzet te draaien. Zeg maar, een goede eindsprint.

Iedereen kon zijn tips op een geeltje schrijven zodat we deze konden uitwisselen. Dit werd er onder andere aan tips gegeven:
– lijst met potentiële klanten maken
– maak je planning tot het einde van het jaar en stick to it!
– betere teksten voor webwinkel maken wat klanten trekt en tot koop aanzet
– kleine ‘hapsnap’ klussen doen die gezamenlijk toch extra opleveren
– betaalde facebook advertentie plaatsen
– acquisitie, acquisitie, acquisitie
– klanten eraan herinneren dat ze nog steeds kunnen bestellen via de school nieuwsbrief (TM fotografie)
– vaste acquisitieochtenden met anderen introduceren (bijvoorbeeld met z’n 10-en om elkaar eraan te houden)
Doe er je voordeel mee! Of vul aan in de ZOeen ledengroep op Facebook.

Voor de ZOéén leden staan er in dit laatste kwartaal weer volop op het programma. ZO is er de MasterClass van Stefanie over Kansen zien, Kansen grijpen. En ZOéén leden Jane van Vliet (Video Storytelling) en Linda Frans (Linda Frans organiseert) hebben het initiatief genomen in november een eigen ZO event te gaan organiseren. ZOéén Marieke Craamer (TM Fotografie) gaat dit najaar blogs voor Zij Onderneemt schrijven en vind het leuk ZO weer haar oude vak als tekstschrijver in te zetten.
Wij van Zij Onderneemt juichen deze initiatieven van harte toe. Zo houden we de activiteiten levendig, inspirerend en kunnen we van elkaar leren. Dus…als je ook nog iets wilt opzetten, uitproberen, tegen het voetlicht wilt houden of wilt doen schroom niet je ‘kop boven het maaiveld’ te steken. Er is slechts 1 voorwaarde: de anderen moeten er echt iets aan hebben.

Lijkt het jou ook leuk om bij ZOeen warme, ondernemende club te horen, wordt dan ook ZOéén!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.