image Is jouw imago in balans? image Camping Strategie

Vakantietijd – tijd voor inspiratie

Daar lig je dan, op een ver-weg of dichtbij strand, lekker te relaxen in je stoel of op je handdoek. Helemaal ontspannen. Een fijn boek ligt op je schoot, een briesje blaast zachtjes door je haar en je reikt je hand uit naar het verfrissende drankje naast je. Geen telefoon, geen mail, geen to-do-lijstjes… helemaal niets!! Hemels!

Je kijkt mijmerend naar de horizon en dan beginnen ze langzaam te komen: de ideeën. Met de ontspanning komt ook de inspiratie. Opeens weet je het: na de vakantie ga je het eens helemaal anders aanpakken.

Ik geef je graag enkele tips om hier optimaal gebruik van te maken:

1. Koop een leuk, niet te groot, notitieboekje en neem dit overal mee naar toe (past vast wel in je strand- of handtas!) Schrijf hierin zo uitgebreid mogelijk je ideeën. Onthoud je liever digitaal, download dan de app Evernote. Deze app is ook handig voor het bewaren van foto’s en linkjes. Je kunt je notities hierin in verschillende notitieboeken opslaan en ook online inkijken en zelfs delen.

2. Maak veel foto’s. Inspiratie krijg je vaak van iets visueels of van iets dat je hebt gelezen of gezien. Ook als je iets hebt gelezen in een tijdschrift of boek, maak een foto van de bladzijde. Vaak kun je na de vakantie de bewuste bladzijde niet meer terugvinden of is het tijdschrift alweer weggegooid.

3. Noteer zoveel mogelijk en laat het vervolgens weer los om je hoofd open te stellen voor nieuwe inspiratie.

4. Ga er ter plekke niet uitgebreid op in. De voor- en nadelen en mogelijkheden kun je beter later doorlichten. Heb je nieuwe inzichten voor een eerder idee, schrijf die er gewoon bij.

5. Plan in de 3e week na de vakantie, als alles weer als vanouds is, een dag voor jezelf om eens alle ideeën en notities door te nemen en te bekijken welke van deze ideeën je verder wilt uitwerken. Zorg dat je die dag tijd en ruimte hebt voor jezelf. Zonder kinderen of andere afleiding.

6. Laat je ideeën en inspiratie niet verslappen of vervagen. Doe er iets mee! Thuisgekomen ben je al gauw weer opgeslokt door je dagelijkse beslommeringen en het gevaar bestaat dat je mooie ideeën en notities naar de achtergrond worden geschoven of op de ‘lange baan’. Laat dat niet gebeuren, plan écht die dag en ga aan de slag met je ideeën.

7. Kijk er of er iemand in je omgeving is waarmee je over je ideeën kunt sparren. Iemand anders kan er weer een ander licht op werpen en je wellicht op nieuwe ideeën brengen. Zorg wel dat het iemand is die je vertrouwt. Of boek een persoonlijke (of ZOmerSESSIE) bij ons!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.