image Stap terug nemen om vooruit te komen image Klopt jouw zichtbaarheid met jouw concept?

Jouw verhaal verkoopt

Wat jij als ondernemer doet, weet je vast wel te vertellen. En waarschijnlijk ook wel hoe je het doet. Maar waar jouw potentiële klanten in geïnteresseerd zijn, is vooral WAAROM je het doet. Kortom, jouw passie. En het vreemde is: dat wordt juist vaak vergeten!

Als ondernemer ben je helemaal zelf verantwoordelijk voor wat je verdient. Dat is de onafhankelijkheid die we zo fijn vinden…toch? Maar om geld te verdienen heb je klanten nodig en om die klanten te krijgen moet je de boer op en om de boer op te kunnen gaan moet je jouw diensten kunnen verkopen. En om te verkopen heb je een goed verhaal nodig…….
Acquisitie… de meeste ondernemers krijgen hier de kriebels van. Acquisitie wordt vaak geassocieerd met callcenters, koude verkoopmethodes, jezelf opdringen… Het ligt gevoelsmatig ver bij je oorspronkelijke passie vandaan. Maar die passie is juist wat verkoopt, wat mensen willen horen en wat hen aantrekt. Jouw passie is jouw verhaal.

Hoe vertel jij jouw verhaal
Tijdens het netwerken gebruik je de welbekende ‘elevator pitch’. In één minuut vertellen waarom jij doet wat jij doet en voor wie. Alsof je in een lift tussen verdiepingen in, aan een belangrijke potentiële klant moet vertellen wat je doet voordat hij/zij uitstapt. Het belangrijkste in dit korte, bondige verhaal is het WAAROM ! Als je jouw passie en visie kunt overbrengen in jouw korte elevator-pitch, weet je mensen direct te raken.
Het vertellen van jouw verhaal (storytelling!) is ook onderdeel van conceptdenken!

Heb jij je elevator pitch al klaar? Weet jij jouw verhaal te vertellen? Vergt wat denkwerk en oefening, maar is heel waardevol want het levert je meer bekenden op en dus meer omzet. Kleine tip hierbij, neem jezelf op op camera, druk de stopwatch in en vertel je pitch aan jezelf. Kijk het terug en zie waar je kunt verbeteren.

Vraag: wat is jouw passie? jouw WAAROM?

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het netwerken? Dan kun je bij Zij Onderneemt o.a. terecht voor:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.