image Netwerken, moet dat nou?! image Een vangnet, voor als het even minder gaat met jou

11 tips om jezelf te blijven inspireren

Als ondernemer is het belangrijk dat je jezelf blijft inspireren. Nieuwe ideeën, inzichten en plannen zijn immers onmisbaar voor je onderneming. Maar hoe blijf je geïnspireerd? Zitten wachten op je muze, heeft in ieder geval niet veel zin!

ioppi-11inspiratietipsSoms kan het je treffen als een blikseminslag, maar veelal moet je zelf zorgen dat je geïnspireerd blijft. Na een saaie dag op kantoor nog even plannen maken voor een nieuwe actie of een nieuwsbrief in elkaar zetten, werkt meestal niet. Dat heb je vast wel gemerkt. De hele dag heb je standaard werkzaamheden verricht en als je dan opeens je creatieve brein probeert ‘op te starten’ komt er niets anders uit dan een rochelend geruis…. accu leeg!

Een jumpstart, een quickfix, kan soms helpen als boost om je creatieve brein op gang te krijgen. Even websurfen (Pinterest is een goede inspiratie-quickfix!), een tijdschrift of boek doorbladeren of juist even de deur uit voor een frisse neus. Of brainstormen met een collega(-ondernemer) of vriend. Maar beter is om te zorgen dat jouw accu opgeladen blijft.

In deze infographic geef ik je 11 tips om je accu op te laden en geïnspireerd te blijven.

Inspiratie is echt mijn ‘ding’. Ik vind het heerlijk om met mijn creativiteit andere ondernemers te inspireren en zo tot nieuwe inzichten en ideeën te laten komen. Zo ben ik aan de bijnaam de CREActivator gekomen! 😉
Maar ook ik moet mezelf blijven inspireren. De 11 tips die ik je hierboven in de infographic geef, pas ik regelmatig toe. En soms, meestal in of vlak voor de vakantie, verzin ik een speciaal ‘creactivatie’-project die ik deel op social media.

Deze zomer ben ik begonnen met een fotoproject op Instagram: #100daysofwater. Honderd dagen lang maak ik elke dag een foto die te maken heeft met water. Van het waterflesje op mijn bureau tot mijn voeten in de branding tijdens de vakantie (ja, ik heb die inmiddels al achter de rug!). Zo dwing ik mijzelf het thema water steeds van een nieuwe kant te bekijken en te fotograferen. En het inspireert mij steeds tot weer nieuwe invalshoeken.

Vind je 100 dagen iets te lang, dan kun je ook voor een kortere periode gaan. Vorig jaar heb ik dat op kleinere schaal gedaan met #30daysofcoffee. Maar je kunt natuurlijk ook eens per week iets posten (bijv. #10weeksof…).

Volg mij op Instagram en bekijk de #100daysofwater serie.

Natuurlijk ben ik ook benieuwd wat jij doet om geïnspireerd te blijven. Heb je zelf tips, weet je inspirerende sites, boeken e.d.? Deel ze hieronder bij de reacties of plaats ze op onze Facebook-pagina.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.